У Парижі мігранти намагалися прорватися у театр

17.12.2018 / Новини

У Парижі близько 300 мігрантів намагалися прорватися до театру Comédie-Française. Вони вимагали від директора театру, аби той організував їм зустріч з владою країни.

Про це повідомляє France info.

Мінтингувальники скандували “Всім документи!”. Вони вимагали надати їм реєстрацію у країні, завдяки якій вони могли б легально жити і працювати у Франції.

Відомо, що мігранти, які переважно є вихідцями з Африки, хотіли влаштувати зустріч з директором театру Еріком Руфом. Вони вважають, що саме Руф міг допомогти їм організувати переговори з Міністерством внутрішніх справ. Все через те, що директора театру призначили нібито за наказом саме влади.

Я би хотів отримати документи, місце для сну і турботу,— сказав Абдалла, 32-річний уродженець Судану, який живе у Франції вже 2 роки та “спить під мостом”.

Під час спроби прориву у театрі йшла вистава «Лукреція Борджиа» Віктора Гюго. Все ж на вході мігрантів зупинила охорона. Згодом поліція, яка прибула на місце за викликом, застосувала у натовпі сльозогінний газ, тож протестувальники одразу вгамувалися.

До слова в основному, біженці з африканських країн та Близького Сходу потрапляють до Європи морем. Однак через перевантаження суден багато з них гинуть біля узбережжя європейських країн чи на шляху до них.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*