У Нововолинську треба замінити радянське й застійне управління, – Олександр Моренко

22.10.2020 / Новини

Колишній начальник управління освіти, Заслужений працівник освіти Олександр Моренко, який свого часу пропрацював з мером Нововолинська Віктором Сапожніковим пліч-о-пліч багато років, вважає, що той свою місію вже виконав й наразі є гальмом в розвитку міста, а тому має подякувати й уступити місце молодому керманичу.

У студії БУГу Моренко пояснив, чому в Нововолинську настала необхідність зміни влади.

Олександр Моренко детально проаналізував діяльність і методи керування містом Віктора Сапожнікова за усі роки його каденцій.

Зокрема, зазначив, що з повагою ставиться до діяльності нововолинського міського голови Сапожнікова у перші його 10 років біля керма (із осені 1996-го). Однак, потім, за його словами, мер дуже змінився, почав дбати лише про себе і свою посаду й займався виключно формуванням думки в містян про свою незамінність. Тому в місті почався застій, – переконаний Мокренко.

“Я працював з Віктором Сапожніковим більше 20 років, будучи депутатом міської ради двох скликань, або ж членом виконкому. Перші 10 років головування Сапожнікова я підтримував, бо іншої людини, яка могла б стабілізувати місто в цей період розрухи не було. Принаймні я її не бачив.

Потім важкі часи пройшли і він зрозумів, що не варто наживати ворогів, треба триматися за крісло, менше дбати за когось, а більше за себе самого.

І він ці роки основне, що робив, це формував думку про себе, що він незамінний. Почав для цього використовувати не демократичні методи управління: підминати під себе міськраду та громадські й політичні організації.

За останні 12-15 років він став таким, як є сьогодні. А наразі він є гальмом в розвитку міста. Бо він не розуміє, що свою місію він вже виконав. А тому треба подякувати й піти”, – наголосив Моренко.

Також він нагадав, що Сапожніков 5 років тому привселюдно обіцяв, що ця його каденція буде останньою. І, як виявляється, збрехав.

“Сапожніков багато зробив для міста, але воно вже втомилося від нього. Тому настав час змін”, – зауважив Моренко.

За його словами, ці вибори у Нововолинську особливі, адже визначають шлях розвитку міста на багато років вперед.

Він переконаний, що гідним мером стане Борис Карпус, який є чесним і працьовитим.

“Я йому вірю. Він чесний і щиро вірить у Бога. Адже 14 років був прислужником у місцевому соборі. Вміє працювати з людьми. Хороший сім’янин – виховує двох дітей. Не п’є, не курить, а займається спортом.

А головне: не бреше. Я в цьому переконувався не один раз. Ріс сиротою, а тому знає, що таке біда. Також він хороший професіонал, вміє і любить працювати й досягає вагомих результатів”, – наголосив Моренко.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*