У МВФ радять Україні поки не думати про вибори, а займатися реформами

17.10.2017 / Новини

Українська влада наразі має зосереджувати свою увагу не на проведенні виборів, а на виконанні плану реформ.

Про це заявив перший заступник керівного директора Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Він зауважив, що зараз українській владі першочергово необхідно дотримуватися плану реформ і досягти угоди з МВФ щодо чергового перегляду співпраці.

“Головне на сьогодні – чи зможе Україна зміцнити стабілізацію і перейти до економічного зростання, яке дасть змогу країні вирішити її проблеми. Це найважливіше питання, ще не час думати про вибори”, – наголосив Ліптон.

За його словами, якщо влада зосередиться на тому, щоб рухатися вперед, з’являться можливості для подальшого рефінансування боргів та зміцнення державних фінансів вцілому.

“Необхідно скористатися проміжком часу до виборів, щоб рухатися вперед за програмою і досягти більшого прогресу. Тоді кожен зможе провести виборчу кампанію в умовах сильнішої економіки”, – зазначив Ліптон.

Він додав, що раніше країна неодноразово переривала програму співпраці з МВФ, коли в її економіці мала статися певна стабілізація.

“Якщо Україна вирішить припинити реформи або зробити крок назад, вона може втратити всі досягнуті на сьогодні переваги впроваджених змін”, – підсумував Ліптон.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*