У Міносвіти назвали найпопулярніші серед абітурієнтів спеціальності

08.09.2017 / Новини

Найбільше заяв у 2017 році абітурієнти подали на філологічні спеціальності.

У переліку спеціальностей, на які було найменше подано заяв абітурієнтів, були технологічні спеціальності, а також богослов’я та релігієзнавство. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла міністрка освіти і науки Лілія Гриневич.

Вона повідомила, що найбільше заяв було подано на філологію. «Звичайно, тут основний внесок – іноземна філологія. Люди прагнуть вивчати іноземні мови і це, в принципі, правильно», – сказала міністрка.

За її даними, на другому місці за популярністю – право. «Потімменеджмент, медицина, комп’ютерні науки, туризм. Далі йдуть вчителі, психологія, економіка та інженерія програмного забезпечення», – розповіла Гриневич.

«Є, звичайно, найменш популярні спеціальності, – сказала вона. – Серед них: богослов’я, гідроенергетика, релігієзнавство, суднобудування, деревообробні та меблеві технології, атомна енергетика, гідротехнічне будівництво, водна інженерія. Тобто і технологічні спеціальності, які нам дуже потрібні, є в цьому переліку непопулярних спеціальностей».

Міністрка зауважила, що кількість заяв також потрібно співвідносити з потребами на ринку праці. «Є такі спеціальності, як музеєзнавство, пам’ятникознавство, авіоніка і так далі. Дуже важливо розуміти, скільки саме нам на ринку праці потрібно таких фахівців. Сьогодні в Україні немає достатніх правильних інструментів для прогнозування ситуації на ринку праці. Їх треба розвивати», – зазначила Гриневич.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*