У Мінфіні готують законопроект про Фінансову поліцію на найближче засідання уряду

12.01.2017 / Новини

Міністерство фінансів планує подати доопрацьований законопроект про Фінансову поліцію на розгляд Кабінету міністрів на його найближчому засіданні.

Після ухвалення законопроект спрямують до Верховної Ради. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй сторінці у Facebook, коментуючи колізію з ліквідацією податкової міліції.

Раніше народний депутат Тетяна Острікова звернула увагу громадськості на те, що через помилку у змінах до Податкового кодексу податкова міліція з 1 січня де-юре ліквідована, хоча де-факто її повноваження не передано новому органу.

Данилюк зазначив, що «ліквідація Податкової міліції та створення Фінансової поліції – один із ключових пріоритетів Мінфіну, на це дуже чекає бізнес».

На його думку, Податкову міліцію слід ліквідувати, і натомість створити аналітичну Фінансову поліцію.

«Найближчими днями Мінфін внесе на розгляд уряду законопроект про створення Фінансової поліції, на який чекає бізнес, і про який також йдеться у меморандумі з МВФ», – повідомив міністр.

За його словами, затягнулося погодження відповідного законопроекту.

«Ми завершили розробку законопроекту та погодили його ще у вересні 2016 року. Та нещодавно отримали коментарі від останнього органу – Мін’юсту», – зазначив Данилюк.

«Наразі ми відпрацьовуємо коментарі Мін’юсту та приймемо ті, які відповідають нашим принципам створення нової служби, а саме: зміна силового підходу на аналітичний, скорочення штату з 15000 осіб до 2500 осіб, невтручання в роботу чесного бізнесу, оновлення персоналу через прозорий конкурс та незалежну відбіркову комісію», – заявив він.

На переконання міністра, «представники силового блоку не можуть становити більше 25% від загального штату».

«Зарплати, які зменшать ризик корупції та дадуть змогу залучити найкращі кадри, – ще одна ключова позиція Мінфіну», – додав Данилюк.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*