У Любомльському краєзнавчому музеї відкрили виставку, присвячену спорту (ФОТО)

24.04.2018 / Новини, Спорт

“Разом до перемоги. З історії спорту Любомльщини” — виставку під такою назвою відкрили у Любомльському краєзнавчому музеї у вівторок, 24-го квітня.

Тут експонуються численні нагороди любомльських спортсменів, здобуті на різноманітних турнірах — від районних до міжнародних: кубки, медалі, грамоти, дипломи, а ще — афіші, документи, атрибутика, газетні публікації, а також фото, найстаріші з яких сягають 20-х років минулого століття.

Як зазначив під час відкриття заходу директор краєзнавчого музею Юрій Фініковський, за останні два десятиліття виставка, присвячена саме спортивній тематиці демонструється вперше не тільки у Любомльському музеї, а й з-поміж інших подібних закладів Волині.

Він також коротко розповів про історію спорту на Любомльщині.

Своїми враженнями від побаченого і почутого поділилися: Любомльський міський голова Роман Ющук, голова райради Микола Сушик, перший заступник голови РДА Олександр Герасимчук, колишній легкоатлет, неодноразовий чемпіони району і призер обласних змагань Петро Пастернак та Володимир Іванчик, депутат Любомльської ОТГ, активний організатор спортивних змагань різних рівнів Микола Троць, молоді майстри спорту з дзюдо Антон Галюк і Вадим Чернов, виконавчий директор Федерації дзюдо Волині, уродженець Любомля Віталій Терешкевич, редактор газети “Наше життя” Сергій Боярчук, депутат Рівненської ОТГ Микола Гурко та інші.

Роман Ющук

Микола Сушик

Олександр Герасимчук

Петро Пастернак

Володимир Іванчик

Микола Троць

Антон Галюк

Вадим Чернов

Віталій Терешкевич

Сергій Боярчук

Микола Гурко

Головна тема виступів зводилася до того, що подібні заходи є корисними — особливо для молодого покоління, серед якого активно пропагувати заняття спортом, й тоді матимемо здорову націю.

Була на зібранні і приємна мить нагородження: майстру спорту Вадиму Чернову Микола Гурко висловив подяку від Рівненської ОТГ, а Сергій Боярчук — диплом переможця у номінації “Спортсмен року” за версією газети “Наше життя”.

Виставка “Разом до перемоги” діятиме у музеї протягом місяця.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*