У Любомльському краєзнавчому музеї діє фотовиставка робіт Миколи Троха

01.04.2017 / Новини

У Любомльському краєзнавчому музеї діє фотовиставка Миколи Трохимчука на псевдо Трох.

Про це інформує Волинська регіональна дирекція НСТУ.

Уродженець Любомля був членом Національної спілки фотохудожників України. Мав п’ять персональних виставок у Києві й постійно діючій проект «Фотографія за шоколадку». На жаль, майстер, який був мало відомий на батьківщині, але знаний у світі, на 46-му році життя відійшов за межу…

У 80-х роках минулого століття Микола Трохимчук дебютував зі своїми фотоколажами на Андріївському узвозі в Києві. Пік його популярності припав на 90-ті. У цей час він був активним учасником всеукраїнських і міжнародних фотовиставок.

Герої робіт майстра – переважно, творчі  люди: художники, артисти, мистецтвознавці. Ключовим у його творчості є і зображення оголеного тіла.

Микола Трохимчук на псевдо Трох – єдиний зі столичних фотохудожників, який працював у традиціях ігрової постановочної фотографії. Друкувався у періодичних виданнях в Україні й за кордоном.

Ця унікальна людина з даром тонкого мистецького відчуття — уродженець Любомля. У місцевому краєзнавчому музеї діє виставка його творів.

На відкритті виставки  спогадами про автора поділилися його рідні, вчителі й друзі, були присутні представники районної влади.

Талант, майстерність і велика праця художника відкрилися крізь призму фотографії.  І нині ці роботи свідчать про особливе світовідчуття волинянина Миколи Троха.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*