У Любомлі відкрили рекреаційний пункт

17.09.2018 / Новини

Урочиста подія відбулася у неділю, 16 вересня, і збіглася в часі з відзначенням професійного свята лісівників — Днем працівників лісового господарства.

Новий пункт відпочинку “Край міста” був створений силами ДП “Любомльський лісгосп” у невеликому лісовому масиві безпосередньо у межах Любомля. На площі близько 1 га тут розчистили ліс від чагарників, облаштували доріжки, встановили дві альтанки, мангал, декілька великих столів просто неба. Матиме де побавитися й дітвора: на неї тут чекають гойдалки, пісочниця, гірка, а любителі спорту зможуть позмагатися на волейбольному майданчику. Подбали і про дорогу до рекреаційного пункту, а при в’їзді до нього передбачили стоянку для транспорту. Всюди на території розташовані стенди з інформацією про лікарські рослини,  правила безпечної поведінки у лісі, цікаві факти про “зелені легені” планети тощо. За словами директора ДП “Любомльський лісгосп” Володимира Туревича, облаштування об’єкта обійшлося підприємству орієнтовно у 240 тисяч гривень.

Символічну стрічку при вході в рекреаційний пункт довірили перерізати представникам лісової галузі, керівництву міста і району. Одразу по тому розпочалася урочиста частина. Слова привітань на адресу винуватців свята линули з уст директорів ДП “Любомльський лісгосп” і ДП “Прибузький лісгосп” Володимира Туревича і Володимира Корецького, фахівця обласного управління   лісового і мисливського господарства Олександра Боровицького, міського голови Романа Ющука, голови райради Миколи Сушика, його заступника Ганни Сачук, першого заступника голови РДА Олександра Герасимчука, помічника народного депутата Ігоря Гузя — Ігоря Торби, ветерана галузі з понад 40-річним стажем  роботи Миколи Бугайчука, директора Любомльської філії обласного центру зайнятості Юрія Ліпича.

За гарною традицією кращих працівників було відзначено різноманітними нагородами. Зокрема, подяки від народного депутата отримали: головний економіст ДП “Прибузький лісгосп” Ольга Романюк, помічник лісничого Гущанського лісництва цього ж підприємства Анатолій Коц, лісничий Мосирського лісництва ДП “Любомльський лісгосп” Богдан Писачук, начальник цеху переробки  “Любомльського лісгоспу” Сергій Дудар. Подяками міськради була відзначена бухгалтер “Прибузьного лісгоспу” Оксана Шевчук, а також працівники ДП “Любомльський лісгосп”: майстер лісу Куснищанського лісництва Петро Оніщук, лісничий Любомльського лісництва Роман Кінах, начальник відділу охорони і захисту лісу Андрій Глух, головний економіст Юлія Назарук, тракторист автопарку Микола Денисюк, столяр Сергій Мелюх. Подяк райдержадміністрації і райради були удостоєні: у ДП “Любомлський лісгосп” — інженер лісового господарства Юрій Загоруйко і лісничий Замлинського лісництва Олександр Куць; у ДП “Прибузький лісгосп” — інженер з лісозаготівель Віталій Глух і бухгалтер Віта Омельчук. Велику групу лісівників також було нагороджено відзнаками обох лісгоспів, а також обласного управління лісового і мисливського господарства. Не залишилися без нагороді і юні природолюби — учні Куснищанського та Нудиженського шкільних лісництв.

Під час святкового концерту своїм творчим доробком з глядачами поділилися юні аматори сцени з с. Куснища та колектив міського будинку культури.

Під час свята гості також мали нагоду ознайомитися з виставками робіт учнів Куснищанського лісництва, виробами умільців с. Нудиже, продукцією, яку виготовляють виробничі підрозділи ВОУЛМГ, та пасічники “Любомльського лісгоспу”. Кожен охочий міг сфотографуватися біля тематичних святкових банерів та у фотозоні. Діти досхочу розважалися з аніматорами, на батутах, грали у теніс.

Після завершенні концерту лісівники пригощали остей кулішем, смачним шашликом і духмяним лісовим чаєм.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*