У Любомлі стартували «Музейні діалоги» (ФОТО)

16.02.2018 / Новини

У п’ятницю, 16 лютого, в Любомльському краєзнавчому музеї започаткували проект «Музейні діалоги» — цикл зустрічей з відомими уродженцями та жителями нашого краю.

Метою таких заходів є популяризація історії Любомльщини, знайомство громадськості з видатними земляками, можливість спілкування з цікавими особистостями, формування та наповнення новими матеріалами музейних фондів та збірок тощо.

Першим гостем став Олександр Згоранець — український журналіст, головний редактор газети «Волинь-нова» (м. Луцьк), громадський діяч.

Олександр Згоранець народився 19 жовтня 1974 року в с. Крушинець Любомльського району. В 1993 році закінчив Володимир-Волинське педучилище імені А.Кримського.

У 1993-1994 рр. — вчитель української мови та літератури в Крушинецькій ЗОШ. В 1998 році закінчив факультет україністики Волинського державного університету імені Лесі Українки. В 1995-1997 рр. працював редактором відділу телекомпанії «Аверс».

У 1997-1999 рр. — редактор відділу газети «Сім’я і дім», а з грудня 1999 року — на посаді спеціального кореспондента газети «Волинь». Згодом працював на посаді відповідального секретаря газети «Волинь». З 2012 року — головний редактор газети «Волинь-нова». З 2016 року, у зв’язку із роздержавленням ЗМІ, обраний директором ТзОВ «Газета «Волинь»».

На початку зустрічі з вітальним словом виступили: голова райради Микола Сушик, Любомльський міський голова Роман Ющук, колишній багаторічний директор музею Олександр Остапюк. Представники влади відзначили гостя грамотами і подарунками і висловили надію на подальшу співпрацю.

«Зізнаюся, для мене такий теплий прийом — це величезний аванс, адже, на мою думку, є набагато талановитіші вихідці з Любомльщини, яких варто було б сюди запросити, — ділиться Олександр Згоранець. — Відтак, старатимусь виправдати сподівання земляків».

На згадку про зустріч гість передав музею книгу «Україна. Голодомор 1946-1947 років. Непокараний злочин, забуте добро», автором й упорядником якої є Андрій Бондарчук — журналіст, письменник, народний депутат України першого скликання, почесний громадянин міста Луцька, який тісно співпрацює з газетою «Волинь-нова», а також редакційний збірник «Герої-2014», інші подарунки, зокрема — нещодавно видану поштову марку з картиною художниці з села Хворостів Любомльського раойну, лауреата премії «За служіння суспільству» імені Степана Сачука, Валентини Михальської «Життя як пори року».

Цю ексклюзивну річ на замовлення газети «Волинь-нова» виготовило ПАТ «Укрпошта». Марка існує всього у 20 екземплярах, один із них був проданий на благодійному аукціоні, кошти з якого пішли на будівництво храму Миколая Чудотворця у Волновасі на Донеччині.

Опісля Олександр Згоранець розповів учасникам зустрічі про свій життєвий і творчий шлях, відповів на численні запитання, які стосувалися журналістської роботи, головних подій суспільно-політичного життя району, області, держави.

«Історія твориться людьми і тільки людьми. Ця загальновідома істина підштовхнула нас до реалізації нових ідей та творчих задумів, — коментує директор музею Юрій Фініковський. — В силу своїх можливостей ми намагатимемось зробити музей ще цікавішим, змістовнішим та різноманітнішим, і сьогоднішній захід — одна зі сходинок до цього».

Подібні зустрічі, за словами Юрія Фініковського у музеї проводитимуться щомісяця.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*