У Любомлі лунали “Юріївські наспіви” (ФОТО)

06.05.2018 / Новини

У неділю, 6-го травня в Любомлі відбулося свято “Юріївські наспіви”.

Традиційний фольклорний захід, який у місті проводиться вже багато років поспіль, зібрав на центральній площі міста аматорів сцени з різних куточків району.

Учасників та гостей свята вітали: міський голова Роман Ющук, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Герасимчук, начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Володимир Дячук, благочинний Любомльського району, настоятель парафії Архистратига Михаїла отець Віктор, який закликав усіх до спільної молитви за помісну Українську Церкву.

Роман Ющук

Олександр Герасимчук

Володимир Дячук

отець Віктор

Упродовж двох годин глядачі насолоджувалися чудовим співом і обрядовими і хореографічними композиціями художніх колективів і солістів з міста Любомля, сіл Бірки, Скиби, Куснища, Згорани, Підгородне, Запілля, Машів, Почапи.

Неподалік сцени діяла підготовлена клубними працівниками мистецька акція “Українські традиційні страви”, де можна було скуштувати вироби національної кухні.

Також на святі експонувалася виставка національного одягу та вишитих рушників 20-50 років минулого століття, яку підготували працівники краєзнавчого музею, а також виставка-інсталяція “Предки їли і нам веліли” та книжкова виставка “Юрієва роса — краща від вівса”, підготовлена працівниками районної бібліотеки.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*