У Любомлі говорили про формування первинної ланки медицини

28.02.2018 / Новини

На нараді у першого заступника голови районної державної адміністрації Олександра Герасимчука говорили про формування первинної ланки медицини.

Про це повідомляє сайт Любомльської РДА.

Головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Любомльського і Шацького районів Тетяна Васенько, проінформувала присутніх щодо порядку створення некомерційного комунального підприємства ЦПМСД в зв’язку з проведенням медичної реформи в Україні.

Такі комунальні підприємства можуть створюватися на базі однієї ОТГ або на партнерській основі кількох ОТГ.

“З 1 липня 2018 року на базі Любомльської об’єднаної територіальної громади буде створено некомерційне КП ЦПМСД, до якої за згодою громад, зможуть приєднатися згодом всі ОТГ”, – зазначив голова Любомльської міської ради Роман Ющук.

Перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Герасимчук, запропонував перетворити нині діючий КЗ ЦПМСД у некомерційне КП ЦПМСД, до якого будуть входити з початку створення всі об’єднані територіальні громади та сільські ради, які не входять до ОТГ.

З пропозицією першого заступника голови райдержадміністрації погодилися всі об’єднані територіальні громади.

Учасники наради вирішили та доручили головному лікарю центру первинної медико-санітарної допомоги Любомльського і Шацького районів Тетяні Васенько, враховуючи згоду голів об’єднаних територіальних громад, підготувати на розгляд чергової сесії районної ради матеріали щодо реорганізації КЗ ЦПМСД та передачі майна (медичних установ) об’єднаним територіальним громадам.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*