У Литві ледь не продали українців в трудове рабство

10.08.2017 / Новини

Литовські прикордонники разом з іноземними колегами розкрили міжнародну мережу торгівлі людьми, яка збиралася вивозити українців у Британію для примусової праці.

Про це йдеться у повідомленні Служби охорони державного кордону Литви.

В операції приймали участь правоохоронці з України, Британії, Польщі та Латвії.

Зазначається, що головним організатором незаконної схеми переправлення людей в Сполучене Королівство був українець. Двоє громадян Литви допомагали йому у перевезенні людей за кордон.

Співробітники прикордонної служби провели обшуки у житлових приміщеннях, що належали затриманим особам.

Під час обшуків було знайдено дев’ять нелегально доставлених громадян України. За даними прикордонників, цих українців планувалося незаконно вивезти за кордон, і, скориставшись вразливістю, використовувати для примусової фізичної праці в рабських умовах.

Українські правоохоронці також повідомили, що під час обшуків в Україні було знайдено незаконну зброю та підроблені документи, які, ймовірно, використовувалися для вивезення людей за кордон.

У середу окружний суд Вільнюса дозволив арешт організатора злочинної схеми на 3 місяці. Його спільників арештували на термін від 10 днів до місяця. За цей злочин арештованим загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 12 років.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*