У Луцьку відкрилася виставка ікон, які творилися у Замлинні (ФОТО)

20.11.2017 / Новини

У Луцьку відкрилася виставка ікон, написаних під час VII Міжнародного пленеру іконопису та сакрального мистецтва на Волині «П’ятикнижжя в іконі».

Виставка відкрилася у Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України, повідомляє “Волинь 24”.

«Дуже просто, без офіціозу і пафосу, але дуже щиро і душевно. Як і все, що єднає людей і художників тут поряд, у нас на Волині і Польщі» – написав учасник відкриття виставки, луцький фотограф Віктор Чухрай.

Нагадаємо, пленер відбувся цьогоріч у липні в інтеграційному центрі «Замлиння» (село Замлиння Любомльського району). Тоді на іконописний пленер прибули 30 художників із України та Польщі. Це і досвідчені майстри-іконописці, і студенти Львівської академії мистецтв.

«Ікони творилися у спільних молитвах і надихаючому спілкуванні. Саме таку мету ставили собі організатори: створити вільний творчий простір і організувати взамонадихаючу практику для духовного діалогу художників задля обміну ідеями у сфері сакрального живопису, взаємопроникнення культурних впливів Сходу і Заходу. Цьому сприяла неповторна атмосфера поліської локації – тиша живої природи, можливості повної творчої самореалізації у багатоголоссі однодумців» – повідомляли тоді організатори.

Пленер, а також виставку у Луцьку організували Генеральне Консульство РП в Луцьку та Волинська організація Національної спілки художників України.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*