У Любомлі вшанували полеглих учасників бойових дій на території інших держав (ФОТО)

17.02.2020 / Новини

15 лютого, в день свята Стрітення Господнього, українці вшановують учасників бойових дій на території інших держав, серед яких особливо згадують воїнів, які поклали свої життя під час бойових дій в Афганістані.

Цього дня в храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Любомль було звершено заупокійне богослужіння по спочилих воїнах-афганцях. Серед богомольців були присутні й ветерани війни в Афганістані. Панахиду очолив протоієрей Василій Мельничук у співслужінні протоієрея Іоанна Мельничука, – інформують у Любомльському Різдво-Богородичному благочинні.

По завершенні богослужіння священники з хористами та учасники бойових дій пройшли Хресною ходою до пам’ятної стели воїнам-афганцям, де відбувся мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-й річниці виведення військ з Афганістану.

На заході були присутні перший заступник голови Любомльської районної державної адміністрації Олександр Герасимчук, голова районної спілки воїнів-інтернаціоналістів Володимир Сачук, інші представники влади й громадськості, священники Різдво-Богородичого та Свято-Георгіївського храмів м.Любомль та жителі міста.

Учасники заходу урочисто поклали квіти до пам’ятної стели загиблим воїнам Афганістану та хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять.

Після церемонії вшанування було відслужено заупокійну літію за загиблими воїнами-інтернаціоналістами, яку очолив благочинний Різдво-Богородичого благочиння прот. Василій Мельничук у співслужінні прот.Андрія Лисого та прот.Іоанна Мельничука.

На завершення отець Василій висловив слова вдячності й пошани до ветеранів та побажав многих і благих літ життя.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*