У Любомлі відбувся семінар-навчання для опікунів, усиновлювачів та батьків-вихователів

02.10.2019 / Новини

У рамках відзначення Дня усиновлення в Любомльскому районі службою у справах дітей райдержадміністрації організовано семінар-навчання для опікунів/піклувальників, усиновлювачів, батьків-вихователів з проблем виховання дітей.

Про це йдеться на сайті Любомльської РДА.

Семінар пройшов у форматі діалогу, в ході якого слухачі отримали відповіді на хвилюючі їх питання. Вони мали можливість поспілкуватися із  психологом Згоранської ЗОШ І-ІІІ ст. Хурсяк Оленою Миколаївною, заступником директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги Любомльської районної ради» Дубиною Олесею Юріївною, старшим дільничним офіцером поліції сектору превенції Любомльского відділу поліції головного управління Найціональної поліції у Волинській області Остапчуком Богданом Володимировичем.

В процесі навчання учасники відпрацювали питання: «Проблеми виховання: як з ними впоратись (специфіка батьківсько-дитячих взаємин)»,  «Обов’язки батьків, профілактика девіантної поведінки у дітей», «Співпраця із сімейним лікарем – запорука збереження та зміцнення здоров’я дитини».

З метою узгодження діяльності органів та служб щодо  забезпечення прав та інтересів дітей  30.09.2019 року службою у справах дітей райдержадміністрації організовано зустріч представників відділу освіти, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, відділу у справах дітей, сім’ї та молоді Любомлської міської ради, комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги Любомльської районної ради», Любомльского відділу поліції головного управління Найціональної поліції у Волинській області, представників Головненської, Вишнівської, Рівненської об’єднаних територіальних громад. Зустріч проходила у форматі «круглого столу».

Під час заходу обговорено  проблеми, які виникають при здійсненні перевірок умов утримання та виховання дітей, забезпеченні проходження медичного огляду та медичного обслуговування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  призначенні державних соціальних допомог.

Більше сотні квітів висаджено на клумбах напроти вікон пологового відділення територіального медичного об’єднання Любомльського району, 30 вересня під час акції «Посміхнись мені, мамо!».

Захід організований службою у справах дітей Любомльської райдержадміністрації спільно із відділом у справах дітей, сім’ї та молоді Любомльської міської ради з метою привернення уваги жителів району до проблем сімейного виховання дітей, формування культури усвідомленого батьківства.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*