У “Лісовій пісні” українські та польські ортопеди обмінювалися досвідом

23.06.2017 / Новини

В умовах війни питання методики відновлення кістки – надзвичайно актуальне. Бойові травми опорно-рухового апарату, які доводиться лікувати українським медикам, польським лікарям не знайомі.

Про це інформує Волинська регіональна дирекція НСТУ.

На секційних засіданнях, що відбулися  у санаторії «Лісова пісня» Шацького району, медики поділилися досвідом і обговорювали шляхи повернення пацієнтів до повноцінного життя.

«Хірургія плеча та ліктя», а також «Дефекти кісток і суглобів», «Нові матеріали та технології в імплантології» – така тематика секційних засідань 7-ї Міжнародної українсько-польської конференції, що відбулася у санаторії «Лісова пісня». Пошук найбільш ефективних і прогресивних хірургічних методик відновлення кістки, а також подальше реабілітація пацієнта – ключові у роботі ортопедів-травматологів. 

– Хірургічні  технології, успіх їх використання – у деталях, і поки ти не поспілкуєшся на пряму, поки не подивишся ці технології операції, вони ефекту не дають, тому важливе пряме спілкування, для цього і робляться конференції, – розповів президент ВГО «Українська асоціація ортопедів-травматологів» Сергій Страфун.

– На жаль, бойові дії, що відбуваються в нашій державі, нас примусили бути якщо не  попереду усієї планети, то хоча б  бути у тренді, – каже доктор медичних наук Олексій Долгополов. – На цій конференції обговорювали  питання тактики лікування, коли робити остеосинтез, як лікувати м’які тканини. 

Остеосинтез – це методика відновлення уламків кістки, коли застосовується певний фіксатор. Таким чином стабілізуються і зрощуються переломи. Польські ортопеди не мають такого масштабного досвіду лікування вогнепальних травм, як українські колеги. Натомість вдало лікують побутові та виробничі травми. Одтопед із Польщі Аркадій Білецький розповідає:

– У певних аспектах  ортопедичне лікування дещо подібне. Є певна різниця у методиці оперування і використання імплантів. Завдяки Євросоюзу ми наблизилися до дуже високорозвинутих методів лікування.

Щорічний професійний обмін між українськими і польськими ортопедами-травматологами допомагає у лікуванні пацієнтів із використанням нових матеріалів та технологій в імплантології.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*