У Києві стався потужний вибух в багатоповерхівці: з-під завалів дістали тіла кількох людей

21.06.2020 / Новини

У Дарницькому районі Києва стався вибух у багатоповерховому будинку, з-під завалів дістали тіла трьох людей. Про це станом на 20:00 повідомляє ДСНС.

За словами Віталія Кличка, для евакуйованих знайшли місце в інтернаті, де вони зможуть тимчасово перебувати. Пошкоджений вибухом будинок планують розібрати, – передає Суспільне.

У Києві стався вибух у багатоповерхівці, є загиблі

Що сталося

Близько 10 ранку по вул. Соломії Крушельницької, 1/5 в дев’ятиповерховому житловому будинку пролунав вибух. Відбулося руйнування міжповерхових перекриттів 4, 5, 6, 7 поверхів. З будинку було евакуйовано 23 особи. За різними даними, вибух стався на 6 чи на 7 поверсі.

Спочатку ДСНС підтвердила Суспільному загибель однієї літньої жінки 1943 року народження, тіло якої рятувальники дістали з-під завалів. Імовірно вибух стався у її квартирі. Трьох людей вдалося врятувати. О 18:00 рятувальники підтвердили загибель другої людини. О 20:00 – третьої.

В МВС заявили про дві версії трагедії: вибух газу та вибуховий пристрій.

Згодом міністр Аваков повідомив, що поліція проводить обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували будинок, де стався вибух.

У Києві стався вибух у багатоповерхівці, є загиблі. Оновлюється

“Зараз вибухотехніки взяли на експертизу матеріали. Знадобиться 30-40 хвилин для встановлення причини вибуху”, – заявив очільник МВС Арсен Аваков.

За його словами на місці події працює 420 осіб особового складу – поліція та рятувальники, а також 60 одиниць техніки.

Що кажуть мешканці будинку

Мешканка 4-го поверху будинку Тетяна розповіла Суспільному, що мер Кличко завірив жителів будинку, що їх відселять в інтернат, дадуть забрати речі, що не буде мародерства.

Ще один мешканець будинку Володимир, який живе на 10-му поверсі, під час трагедії був на роботі і почув “великий вибух”. За його словами, господиня 7 квартири, де можливо стався вибух, знаходиться зараз в селі. Володимир повідомив, що не раніше ніж через кілька днів мешканцям дозволять зайти до їхніх квартир у під’їзді, що постраждав.

Мешканці будинку розповіли Суспільному, що протягом 14-16 червня їм змінювали газові лічильники. Також вони стверджують, що запах газу було чутно в квартирах протягом кількох днів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*