У Каліфорнії каву прирівняли до сигарет

02.04.2018 / Новини

Верховний суд Каліфорнії виніс постанову, в якій говориться про те, що всі кав’ярні будуть зобов’язані попереджати клієнтів про канцерогенни, що міститься в кавовому напої, що в свою чергу провокує розвиток раку.

Позов проти десятків кавових компаній, включаючи Starbucks і Peets, був поданий некомерційною організацією CERT, яка займається інформуванням про токсичні речовини, повідомляє видання Washingtonpost.

“В той час, як позивач запропонував докази того, що споживання кави збільшує ризики для вагітних, немовлят, дітей і дорослих, відповідачі не змогли довести, що вживання кави приносить користь здоров’ю людини”, – коментує суддя.

Акриламід є відомим канцерогеном, який утворюється природним чином в процесі випічки або смаження деяких продуктів. Він утворюється також в кавових зернах під час смаження і під час заварювання.

Проте, експерти стверджують, що зв’язок між акриламидом і онкологічними захворюваннями дуже мізерний.

“Більшість досліджень, які проводили до нинішнього дня, не виявили підвищеного ризику розвитку раку у людей. Для деяких видів раку, таких як рак нирок, ендометрія і рак яєчників, результати були неоднозначними, але в даний час немає типів раку, які провокуються споживанням акриламіду”, – йдеться в заяві Американського онкологічного товариства.

Джерело: 24 Канал

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*