У Гущі вшанували пам’ять бійця-земляка, полеглого в зоні АТО (ФОТО)

27.11.2019 / Новини

У Гущі відбулись просвітницько-поминальні заходи.

У день Гідності та Свободи учні Гущанського ліцею на загальношкільній лінійці вшанували пам’ять тих, хто віддав за Україну життя в мирні дні, – йдеться на сторінці навчального закладу в соцмережах.

У пам’ять про загиблих учасники заходу поклали квіти до підніжжя Хреста, а також вшанували Героя АТО, випускника школи, орденоносця Штанського Миколу Миколайовича, меморіальна дошка якого розміщена на стіні школи.

Хвилина мовчання нагадала всім: “Герої не вмирають”.

                  Квіти тим, хто загинув на дорогах війни
                         В день Гідності та Свободи
             Герої Небесної Сотні — урок для шестикласників в шкільному музеї

Нагадаємо, 16 січня 2015 року – один із найтрагічніших днів по втратах серед особового складу 44-ої окремої артилерійської бригади. Тоді одночасно загинуло чотири військовослужбовці, серед яких боєць з Любомльщини Микола Штанський.

Указом Президента України “За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”, усі воїни нагороджені орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Микола Миколайович понад 30 років пропрацював у депо. Підтримував Євромайдан, вже перебуваючи на пенсії, добровільно став учасником російсько-української війни. Вдома його не дочекалися дві доньки та дружина.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*