У Генпрокуратурі звільнять більше двохсот прокурорів

21.10.2019 / Новини

Сьогодні, 21 жовтня, повідомили, що звільнять 218 прокурорів Генеральної прокуратури України, які відмовились від переведення до нових органів прокуратури і проходження атестації.

Про це йдеться на сайті пресслужби ГПУ.

218 прокурорів ГПУ не подали заяви про намір пройти атестацію та працювати в нових органах прокуратури. Таким чином вони самостійно відмовились від атестації для переведення в Офіс Генерального прокурора. В їх число входять також прокурори, які подали заяви, що не відповідають встановленій формі. Вони підлягають звільненню згідно законодавства.

У той же час, 11 277 прокурорів (з них 1082 – в ГПУ), тобто більше 96%, подали такі заяви за встановленим зразком.

25 вересня 2019 року, був прийнятий Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», що набув чинності. Згідно з цим документом прокурори можуть бути переведені до нових органів прокуратури, що будуть створені, лише у разі успішного проходження ними атестації.

Закон визначає, що для проходження атестації і переведення до нових органів прокуратури прокурори подають заяви Генеральному прокурору, в яких потрібно зазначити про намір пройти атестацію, надати згоду на обробку персональних даних, на застосування процедур та умов проведення атестації. Форма та порядок подачі заяви будуть визначені Порядком проходження прокурорами атестації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*