У Бельгії на добу закрили у в’язниці українців, які приїхали за “безвізом”

02.10.2017 / Новини

Українців, які приїхали в Бельгії за “безвізом”, на добу закрили у в’язниці, після чого вислали назад у Київ. Українці приїхали до Бельгії з туристичною метою на кілька днів.

Про це з посиланням на повідомлення одного з учасників події Сергія Арутюняна в Facebook повідомляє “Страна”.

Сергій з друзями прибув до Брюсселя 30-го вересня, але бельгійські прикордонники затримали їх. За його припущенням, компанія його друзів привернула до себе увагу “гучними розмовами”.

Арутюнян пише, що вони кілька місяців тому купили квитки на концерт Леді Гаги в Брюсселі, квитки на літак в обидва кінця, оплатили готель і взяли з собою тисячу доларів та кредитну картку.

Після того, як концерт поп-діви скасували, українці вирішили просто злітати в Брюссель на два дні. Сергій припускає, що саме пункт про “мету візиту” і насторожив бельгійців. Тому у громадян України забрали документи і відправили на день у в’язницю чекати зворотного рейсу до Києва.

В коментарях під постом Сергія припускають, що в Брюсселі побоялися, що українці прилетіли нелегально працювати.

При цьому українські дипломати, судячи за словами Сергія, нічим допомогти не могли, хоча українці, що потрапили в біду, були з ними на зв’язку цілий день.

“Наше посольство і консульство, абсолютно безсиле, не в змозі захистити своїх громадян! Навіщо нам був потрібен цей “безвіз”? За що стільки народу поклали? Угробили країну, втратили території? Що б нас, ось так просто взяли і викинули з літака у в’язницю чекати найближчого рейсу додому? І це при наявності квитків в обидва кінця, сплаченого готеля?”, – задається питанням Арутюнян.

Наступного дня, 1-го жовтня, українців під конвоєм таки посадили на літак назад в Київ, але паспорта віддали пілотам, який повернув їх уже в Україні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*