Трійця-2018: коли відзначатимуть католики і православні

13.04.2018 / Новини

Свята Трійця є перехідним святом, дата якого залежить від Пасхи. Святу Трійцю відзначають через 50 днів після Воскресіння Ісуса Христа, тому її називають також П’ятидесятницею.

Світле Воскресіння Христове православні християни цього року відзначили 8 квітня, тому Свята Трійця припадає на 27 травня, неділю. На честь цього свята передбачено офіційний вихідний, який переноситься на понеділок 28 травня, – пишуть Українські новини.

У католиків Трійця не збігається з П’ятидесятницею і святкується на тиждень пізніше. Цього року католицька Трійця збігається з православною, оскільки Великдень відзначався Римсько-католицькою церквою 1 квітня.

Свято Святої Трійці відзначають на честь сходження Святого Духа на апостолів, яке їм обіцяв Ісус перед Вознесінням на небеса. Цей день нагадує про Святу Трійцю, відомі прояви Всевишнього: Бога-Отця, Бога-Сина і Бога-Святого Духа.

У свято віруючі християни намагаються відвідати церкву, де здійснюється урочиста літургія.

Працювати на Трійцю небажано. Наші предки вірили, що все, за що не візьмись на Трійцю, не принесе користі.

Також не вітається весілля на Трійцю, тому церква не здійснює таїнство вінчання у цей день. Однак тим, хто збирається скріпити свої відносини узами шлюбу, варто призначити на Трійцю сватання або знайомство з батьками. Вважається, що тоді молода сім’я буде щасливою і міцною.

Крім того, на Трійцю наші предки збирали трави, щоб заготовити їх для чаїв на зиму, оскільки у свято вони наділені цілющою силою.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*