Топ-7 способів читати більше книг

19.04.2017 / Новини, Статті

Ви знаєте, що читання – ключ до успіху, що рятує від стресу і поліпшує пам’ять.

І все одно ніяк не можете знайти час на книги. Ці поради допоможуть вам, – інформує радіо “Максимум”.

Кидайте читання, якщо книга не подобається

Ви теж не хочете здатися людиною, яка пасує перед труднощами, а тому змушуєте себе дочитувати книгу, навіть якщо вона вам не подобається? Якщо так, ви неправі. До читання такий підхід застосовувати не варто – вважає Гретхен Рубін, автор бестселера “Проект “Щастя”.

Тож сміливо відкладайте книги, які ви не можете дочитайте й розпочинайте нові. Головне – не відчувати почуття провини, яке так часто нас супроводжує.

Використовуйте кожну вільну хвилину

Стівен Кінг радить всім читати по п’ять годин на день. Особливо якщо ви хочете бути письменником. Сам він не виходить з дому без книги і читає всюди. Спробуйте і ви.

За день набігає багато вільних хвилин, які можна витратити на читання. Звичайно, не варто заглиблюватися в книгу на зустрічі з друзями. Але чому б не почитати в черзі або заторі?

Тримайте свої плани при собі

Як вважають дослідники When Intentions Go Public, коли ми розповідаємо про свій намір досягти якоїсь великої мети, ми рідше досягаємо успіху. Сам факт того, що ми поділилися інформацією, мозок сприймає як досягнення мети, і мотивація спадає.

Тому, якщо ви хочете більше читати, поставте собі цю мету, можливо, навіть розпишіть необхідні кроки, але не розповідайте про це іншим.

Обмежте відволікаючі фактори

Якщо зазвичай відволікаєтеся на телевізор або комп’ютер, сідайте читати в іншій кімнаті, подалі від нього. Інакше всі сили ви витратите на те, щоб не вмикати телевізор або не завітати в інтернет, а на читання у вас вже не залишиться енергії.

Це підтверджує експеримент психолога Роя Баумайстера. Голодних випробовуваних попросили вирішити складну головоломку. Одній групі учасників при цьому дали печиво і наказали не їсти його, іншій не дали нічого. Учасники, які отримали печиво, здалися набагато раніше.

 

Читайте паперові книги

Це теж допоможе не відволікатися і не витрачати даремно силу волі. Адже, читаючи на електронних пристроях, ми часто заходимо в інтернет і закидаємо читання.

Ну і паперову книгу просто приємно тримати в руках.

Змініть своє ставлення до читання

Письменник Райан Холідей вважає це головною умовою для того, щоб більше читати.

Спочатку спробуйте прочитувати за день певну кількість сторінок. Згодом ви звикнете читати.

Шукайте списки рекомендацій

Втома від прийняття рішень цілком реальна. Щоб не витрачати сили на вибір наступної книги, переглядайте книжкові добірки. Шукайте рекомендації ваших кумирів, списки, складені авторитетними виданнями або відомими письменниками.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*