ТОП-11 корисних для здоров’я властивостей імбиру

08.02.2017 / Новини, Статті

Імбир став невід’ємною частиною кухні хорошого кухаря.

Це одна з найбільш корисних і смачних спецій в світі. Її додають в напої та солодощі, а в країнах Азії використовують як приправу до м’яса і риби. Крім того, корінь імбиру входить до складу відомої приправи каррі, а також використовують в деяких сортах чаю.

Як пише medic.ua, імбир містить велику кількість поживних речовин і біологічно активних сполук, які позитивно впливають на ваше тіло і мозок.

1. Імбир містить гінгерол, речовину з потужними цілющими властивостями

Гінгерол – основне біологічно активне з’єднання, що міститься в імбирі. Саме гінгерол відповідає за більшу частину лікувальних властивостей імбиру. Він має потужну антиоксидантну і протизапальну дію.

2. Імбир допомагає позбутися від нудоти

Імбир застосовується як ефективний засіб проти нудоти. З давніх-давен імбир застосовують для лікування морської хвороби.Він також полегшує нудоту в післяопераційний період, а також у онкологічних хворих після курсу хіміотерапії.Однак найбільшу ефективність імбир показує при нудоті, пов’язаній з вагітністю.

3. Імбир допомагає позбутися від м’язового болю

Дослідження показали, що імбир ефективно справляється з болем в м’язах, викликаним фізичними навантаженнями. Слід розуміти, що імбир не може допомогти позбутися від болю негайно, він має накопичувальний ефект, обгрунтований в першу чергу протизапальною властивістю рослини.

4. Допомагає при остеоартриті

Остеоартрит – захворювання, яке вражає суглоби. Одним із симптомів хвороби є суглобові болі. Дослідження показали, що імбир здатний знижувати біль при цій хворобі, що дозволяє використовувати меншу кількість знеболюючих препаратів.Інше дослідження показало, що поєднання імбиру, мастики, кориці і кунжутної олії допомагає справлятися з болем і при місцевому застосуванні.

5. Імбир знижує рівень цукру в крові і знижує ризик серцево-судинних захворювань

Недавні дослідження показали, що імбир має потужні антидіабетичними властивостями. В ході дослідження, проведеного за участю 40 хворих на цукровий діабет 2 типу, з’ясувалося, що всього 2 грами імбиру здатні знизити рівень цукру на 12%.

6. Імбир допомагає при лікуванні хронічного нетравлення шлунка

Хронічна диспепсія характеризується рецидивуючим болем і дискомфортом в верхній частині живота.
Вважається, що однією з основних причин цього стану є відстрочене спорожнення шлунка. Імбир здатний прискорювати спорожнення приблизно на 50%, що істотно допомагає в лікуванні диспепсії.

7. Імбир допомагає при менструальних болях

Однією з традиційно відомих властивостей імбиру є полегшення болю під час менструації. Імбир може діяти так само ефективно, як ібупрофен.

8. Імбир знижує рівень холестерину

Високі рівні “поганого” холестерину пов’язані з ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. Продукти, які ви їсте, можуть чинити сильний вплив на рівень холестерину в крові.Дослідження показали, що імбир здатний знижувати рівень холестерину і тригліцеридів у крові.

9. Імбир здатний запобігати раку

Екстракт імбиру використовується в якості альтернативного лікування деяких форм раку. Особливо це стосується раку підшлункової залози, раку молочної залози і раку яєчників.

10. Імбир захищає від хвороби Альцгеймера

Деякі дослідження показали, що антиоксидантні властивості імбиру допомагають зменшити запальні процеси, які відбуваються в мозку. Імбир поліпшує реакцію і зберігає пам’ять.Також імбир здатний захистити від вікових знижень функцій головного мозку.

11. Імбир допомагає боротися з інфекціями

Гінгерол, що міститься в імбиру, також допомагає боротися з інфекціями. Екстракт імбиру здатний пригнічувати ріст різних видів бактерій.Він дуже ефективний при лікуванні інфекцій порожнини рота, запальних захворювань ясен, гінгівіті і періодонтиті. Свіжий імбир допомагає боротися з респіраторними інфекціями.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*