ТОП-10 корисних навичок, які служитимуть вам все життя

16.10.2017 / Новини, Статті

Вміти попросити про допомогу, не сунути ніс в чужі справи, не розпускати плітки, співчувати іншим. Ви володієте такими якостями?.

«Деякі найпрекрасніші речі в житті дістаються нам безкоштовно, але тільки з точки зору фінансів. Щоб отримати їх, потрібно докласти зусиль, попотіти, постаратися. Зокрема, це стосується набуття важливих життєвих навичок», – пише американська журналістка Рейчел Гіллетт в колонці для Business Insider.

Один з користувачів сервісу Quora задався питанням: «Які найскладніші і найкорисніші навички потрібні людині?» Автор виділила відповіді, які здалися їй найбільш вдалими:

1. Володіти емпатією

Можна бути самим дисциплінованою, найталановитішою і найбагатшою людиною в світі, але якщо вам плювати на інших, якщо ви не здатні співчувати, ви просто соціопат.

2. Вміти правильно спати

Існує маса рекомендацій, як налагодити сон, але дотримуватися їх не так уже й просто. Правильний режим сну потрібен, щоб відновлювати сили.

3. Контролювати свій час

Ефективний тайм-менеджмент – одна з найбільш шанованих роботодавцями якостей. Важливо знайти механізм, який підходить саме вам, і не відступати від нього.

4. Просити про допомогу

Знати, коли потрібно попросити про допомогу, не так уже й просто. Нікому не хочеться здатися слабким або некомпетентним.

Проте, останнє дослідження Harvard Business School показує, що здатність просити про допомогу показує працівника з кращого, а не гіршого боку. Автори дослідження кажуть, що, просячи колег про допомогу, ви підтверджуєте їх розум і компетенцію. Так ви швидше досягнете їх прихильності.

5. Ставитися до себе позитивно

Що думають про вас інші люди, по суті, не має значення. Але дуже важливо, що думаєте про себе ви. Потрібен час, щоб стати по-справжньому впевненим в собі, вірити в себе навіть тоді, коли ніхто не вірить.

6. Не пхати носа в чужі справи

Потрібні роки, щоб навчитися цьому. Лізти в чужі справи – невдячна справа. Це забирає час і ресурси.

7. Вміти вчасно замовкнути

Не можна постійно скаржитися на все, що недосконале в цьому світі. Іноді потрібно просто замовчати. Є чимало ситуацій, коли краще тримати язик за зубами: коли ви засмучені, схвильовані, розлютовані або розсерджені. Але ми спочатку висловлюємо все, що приходить в голову, а потім шкодуємо.

8. Не розпускати плітки

Найголовніше в житті – відносини. А найголовніше в стосунках – довіра. Плітки – прямий шлях до того, щоб втратити довіру.

9. Бути думками тут і зараз

У нас не дуже-то добре виходить перебувати думками в теперішньому моменті. 47% часу люди думають не про те, що роблять в даний конкретний момент. І це робить нас менш щасливими.

10. Говорити

Багатьом людям важко говорити на публіці. Американський магнат Уоррен Баффетт якось поділився, що від тривоги перед публічним виступом одного разу вирвав. «Чесно кажучи, я так влаштував своє життя, щоб не доводилося виступати перед кимось», – зізнався Баффетт.

Джерело: Новое время

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*