Синоптики розповіли, якими будуть вихідні

02.07.2016 / Новини

В Україні, як повідомляють синоптики гідропетцентра, в суботу буде спекотно.

Але вже в неділю, 3 липня, температура повітря опуститься до +24 °С. Детальніше про те, яку погоду чекати українцям найближчим часом, з’ясовував сайт “Сегодня.ua”.

Прогноз погоди на вихідних: спека і дощі на Заході

У суботу, 2 липня, грозові дощі, за прогнозами синоптиків, пройдуть в Запорізькій, Херсонській та Донецькій областях. Середня температура повітря в цих регіонах буде коливатися в межах +27-29 °С. У той же час на Заході очікується мінлива хмарність, повітря вдень прогріється до 28-30 °С.

Як зазначають синоптики, в цілому субота в Україні буде теплою і хмарною, але без сильних опадів. У Києві 2 липня, за даними Укргідрометцентру, опадів не буде, в той же час синоптики порталу Аccuweather прогнозують на вихідних грозові зливи.

Найтепліша погода на вихідних очікується в Одеській області. Тут температура повітря може нагрітися до 31 градуса вище нуля.

До кінця тижня, 3 липня, в Україні похолодає, і підуть дощі. Зливами заллє Західну Україну, у Львівській області температура повітря може опуститися до +24 °С. У той же час на Півдні і Сході буде мінлива хмарність. Температура повітря, за прогнозами Укргідрометцетрі, вдень підніметься до +27 °С. На Півночі України і в Києві температура повітря буде коливатися в межах +28-30 °С. Небо буде хмарним, проте опади не прогнозуються.

Початок наступного тижня: грозові дощі і похолодання

Наступного тижня практично на всій території України похолодає. Так, у понеділок, 4 липня, в Києві температура повітря опуститься до 23 градусів вище нуля. Мінлива хмарність очікується на Заході і Сході України, на решті території – пройдуть грозові дощі.

Правда, така погода протримається в Україні недовго. Вже у вівторок по всій країні прогнозується мінлива хмарність. Температура повітря коливатиметься в межах 23-25 градусів вище нуля, на Півдні – 25-27 градусів вище нуля.

Синоптики Укргідрометцентру також зробили короткий прогноз на весь липень. Середня місячна температура – 20-25 градусів (у горах 16-18), місячна кількість опадів очікується на рівні 44-105 мм (на півдні місцями 35-40 мм).

Абсолютний максимум температури повітря в липні – 39-41 градус тепла в південній частині Луганської, Харківської, Дніпропетровської та Київської областях. Абсолютний мінімум температури – 1-11 градусів вище нуля.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*