Синоптик розповіла про погоду вихідними і наступного тижня

21.09.2018 / Новини

Починаючи з неділі, 23 вересня, майже в усіх областях України очікується суттєве похолодання

Про це у своєму блозі написала синоптик Еспресо.TV Наталка Діденко.

Вона зазначила, що до 22 вересня у більшості областей втримається антициклон, а тому переважатиме суха сонячна погода з денною температурою повітря 23-28 градусів.

Ночі та ранки будуть прохолодними, температура – в межах 10-16 градусів. У низинах, подалі від великих міст, місцями передбачається 7-10 градусів.

Вже у суботу до західних кордонів України наблизиться холодний атмосферний фронт із районів Скандинавії: там почнуть йти дощі та похолодає до 12-17 градусів. А 23 вересня атмосферний фронт рушить у східному напрямку.

“Тому в більшості областей України очікується різка зміна погоди. Пройдуть дощі, посилиться вітер до штормових значень, і температура повітря знизиться до 15-19 градусів. Лише на Луганщині, Донеччині та Харківщині, а також на Дніпропетровщині, Запоріжжі та в Криму 23 вересня ще втримається тепла погода з температурою повітря 22-26 градусів”, – наголосила Діденко.

Наступного тижня в Україні втримається холодне повітря, повітряна маса арктичного походження охопить усю територію. Дощів буде небагато, вони очікуються переважно на Заході.

У Києві до неділі буде чудова комфортна погода – сухо, сонячно з температурою повітря вдень в межах 24-27 градусів. А от 23 вересня ситуація суттєво зміниться – будуть дощі, посилення північно-західного вітру до 15-20 метрів за секунду.

“Температура повітря у денні години знизиться до 14-17 градусів. На початку тижня у столиці домінуватиме холодне повітря. Помірні дощі пройдуть 23 вересня. Місцями невеликі опади також можливі 24 та 25 вересня. Надалі суттєві опади в Києві малоймовірні”, – підсумувала Діденко.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*