Судова колізія: Волинь тепер має 2 прокурори (ВІДЕО)

01.03.2018 / Новини

На Волині тепер два прокурора – діючий Максим Киричук та Анатолій Коцура, якого 4 роки тому звільнили, а зараз поновили.

Поновив Анатолія Коцуру на посаді Київський Апеляційний Адміністративний суд. Згідно постанови колегії суддів, йому повинні виплатити заробітну платню за майже 4 роки.

Як повідомляє ІА Волинські новини, про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Але хоча рішення суду щодо поновлення на роботі є, та наказу на призначення Генеральна прокуратура ще не подала. На момент підготовки сюжету Анатолій Коцура інформацію не прокоментував.

Прес-секретар Волинської прокуратури Наталія Мурахевич каже: «Поновлений судом прокурор на роботу не з’являвся».

Звільнили Анатолія Коцуру за те, що він не забезпечив дотримання державної таємниці у прокуратурі Волинської області. Тим часом адвокат Коцури Анатолій Цехош розповідає – звільнення з посади його клієнта ініціював колишній генпрокурор України Віталій Ярема.

«Крім офіційної причини звільнення були і інші мотиви, незадоволення новопризначеного генерального прокурора України Яреми поведінкою Анатолія Васильовича, то він був радий скористатися відмовою Анатолія Васильовича від інших посад і з задоволенням видав наказ про звільнення його з посади.

Найперша установа в державі і єдина установа, яка здійснює нагляд за дотриманням законів порушує конституційний принцип обов’язковості судового рішення, яке вже набрало законної сили, і до цього часу ще не видало, у всякому разі мені невідомо на сьогоднішній день, чи виданий наказ про поновлення його на роботі», – розповів адвокат.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*