Страшніше, ніж куріння, – Супрун про небезпеку солі і чим її замінити

10.05.2019 / Новини

Надлишок солі у раціоні є однією з найбільших небезпек для здоров’я людини.

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про те, що надлишок солі у раціоні несе більшу небезпеку для організму людини, ніж куріння і підвищений тиск.

За її словами, денна норма солі для здорової людини становить 6 грамів.

Супрун радить їсти домашню їжу, адже деякі страви фаст-фуду можуть містити денну норму солі.

– Особливо багато солі  у — у піці, хот-догах, спагеті з соусом, копченому м’ясі та стравах з кетчупом. Якщо їсте щось із цього, стежте за своїм раціоном протягом дня та намагайтеся уникати солоної їжі, – пише Супрун.

Виконувач обов’язків міністра радить споживати більше овочів та фруктів, а також віддавати перевагу свіжим продуктам, адже у напівфабрикатах і готових стравах може бути великий вміст солі.

Також Супрун радить зменшувати кількість солі у певних стравах або замінювати її спеціями, свіжими травами, часником, вином, цитрусовими та оцтом.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*