Стали відомі збитки «човників» від нових митних правил на кордоні (ВІДЕО)

02.03.2018 / Новини

За даними Міністерства фінансів Польщі, майже вдвічі зменшилися обсяги закуплених товарів, які українці намагалися вивезти до України, порівняно з аналогічним періодом у 2017 році.

Про це повідомили журналісти програми «Секретні матеріали» на 1+1.

«Загальний обсяг документів tax free, які українці повернули за закуплені у Польщі товари у січні 2017 становить 214 тис. чеків, а у 2018 році 113 тис.», – повідомили у Міністерстві фінансів журналістам.

Причиною зменшення закупівля товарів стали нові митні правила для українців, які почали діяти від початку 2018 року. Тепер щоб безмитно провезти в Україну товар на суму до 500 євро, між виїздом з України і поверненням має пройти не менше 24 годин, а повторно виїхати за кордон можна не раніше, ніж через 72 години (три доби) після часу в’їзду в Україну. Норму запровадили для боротьби з контрабандою «човників». У ДФС вважають, що запровадивши норму про перебування закордоном не менше 24 годин, «човниковий» бізнес просто втратить сенс, а як наслідок – на кордоні зникнуть черги.

Раніше так звані «човники» могли за добу сім разів перетнути кордон, натомість зараз можуть це зробити тільки раз на три дні.

«Якщо тенденція збережеться, то у 2018 році бюджет України додатково отримає до 7 мільярдів гривень податків», – повідомляють журналісти.

Керівник всеукраїнської асоціації імпортерів м’яса Василь Король додає, що люди, які заробляли на ввезені товарів з Польщі, міркували так: «От якщо піду на роботу, то платитиму податки, а так можу сидіти на біржі, отримувати дотації від держави за рахунок комунальних послуг і заробляти собі [з перевезення товарів з Польщі]».

Про різке зменшення покупців з України повідомляють і польські підприємці. Згідно з інформацією власника польського складу побутової хімії, до запровадження нових правил українці купували 60% продукції у прикордонних магазинах.

«Тепер ми будемо перелаштовуватися на поляків», – зазначає підприємець.

У деяких підприємців, які продають продукти харчування, закупівля зменшилися на 90%.

Читайте також:

5 Коментарів Стали відомі збитки «човників» від нових митних правил на кордоні (ВІДЕО)

  1. смачного.так ми західні обл.з цього живемо.Іїмо набагато якісне і дешеве ніж від укр.виробника.А що влада-вона кинула зах.обл.на призв.так як всю Україну-але у нас немає ніяких підпр.і заводів.І люди виживають.НО.ТУТ ПЄТЬКА ПОРОХ-ЗРОБИВ ПОПРАВКУ-ЩОБ НЕ БУЛО ЧЕРГ ДЛЯ СВОЇХ ФУР-ЗРОБИТИ ПОКРАЩЕННЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ-ОБМЕЖИТИ ВВИЇЗД НА 3-СУТОК.І ЩО-КОРУПЦІЮ РОЗВІВ-ЗНАЧ.ЩОБ Я НЕ СТОВБИЧИВ.ЦИХ 3-ОЄ СУТОК-БАШЛЯЮ УКР.МИТНИКУ І ЗАКР.НА ЦЕЙ ПРИДУМ.ЗАКОН.

  2. Хто возив той і буде возити.Тепер замість однієї норми везу десять.Для того щоб всіх накормити і собі щось лишилось.А витрати можна на простих людей перекласти збільшивши вартість того що привозиш.Тому питається в задачі нахрен вибирати таких як Порошенко ???

  3. В першу чергу везуть папіроси-далі якщо повезе з конторбасом-купляєм товар на Україну і відбиваєм таксфрі\\ця відбивка на-хабарі для погранічників-митарів-соляру-страхівка-ну і людям яким повісили цей товар.таке життя–і що цей човник заробить крім гемору—сухпайок-черги-недоспані ночі.Бля-дайте гідну зарплату людям-вони не будуть займ.такою хєрнею.Сама влада щимить людей-їх жаба давить.ЧОМУ В УКРАЇНІ ДОРОЖЧЕ НІЖ В ПОЛЬЩІ.ПРИ ТІМ ЗАРПЛАТИ В ПОЛЬЩІ ДО 1000 І БІЛЬШЕ- В ДОЛАРАХ.ЧОМУ?????? І ЩЕ-ТУТ ОБМОВИЛИСЬ.ТЕЛЕВІЗОРИ В ПОЛЬЩІ ДЕШЕВШІ–ТАК ДЕШЕВШІ-ЯКИЙ СМИСЛ ЛЮДЯМ ВОЗИТИ ПАРТІЯМИ ОРГТЕХНІКУ З ПОЛЬЩІ—СМИСЛ–ЖУРНАЛІСТ ЗАКОСЯЧИВ-ЧЕСНО.\\ЦЕ ПОПРАВКА\

  4. А чому думаєте що люди вибир.презид.ні вони самі вибирають а людьми тільки прикриваються–гроші роблять великі гроші-отак і Порох проліз у владу\всіх наї..в

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*