Стало відомо, хто керуватиме краєзнавчим музеєм та центральною районною бібліотекою Любомльщини (ФОТО)

11.12.2017 / Новини

У понеділок, 11-го грудня, відбулися другі засідання конкурсних комісій з відбору керівників Любомльського краєзнавчого музею та Любомльської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек. Взяти участь в обох конкурсах зголосилися по одному кандидату.

Отож, централізовану систему публічно-шкільних бібліотек й надалі очолюватиме Світлана Овдієвич.

Свою кар’єру розпочала в 1972 році на посаді директора Вишнівківського будинку культури. З 1974 року стала працювати на посаді завідувача читальним залом районної бібліотеки. З 1975 року — на посаді завідувача абонементом районної бібліотеки, в 1980 році — заступник директора по роботі з дітьми. В 1981 році закінчила Киівський інститут культури за спеціальністю бібліотекар-бібліограф. Нинішню посаду обіймає з 1984 року. У цьому році напередодні професійного свята за досягнення у роботі удостоєна державної нагороди «Заслужений працівник культури України».

Натомість зміниться керівник у Любомльському краєзнавчому музеї. Згідно рішення конкурсної комісії цю посаду обійматиме Юрій Фініковський.

Вищу освіту здобув у 2012 році, закінчивши історичний факультет Волинського національного університету імені Лесі Українки. Трудовий шлях розпочав у листопаді цього ж року з посади кореспондента Любомльської районної газети «Наше життя». З червня 2013 року й донині — старший науковий співробітник музею. В 2016 році вступив до аспірантури на кафедру історії імені М. Ковальського НУ «Острозька академія». У 2015 році був обраний депутатом Любомльської райради, з листопада 2017 року — депутат Рівненської ОТГ.

Варто зазначити, що переможцям конкурсів доведеться пройти ще офіційне затвердження на посадах, яке відбудеться на найближчій сесії районної ради.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*