Скоро Любомль заросте травою! (ФОТОРЕПОРТАЖ)

11.07.2016 / Новини

Викладена бруківкою центральна вулиця Любомля заростає травою. Не естетично виглядає також і площа напроти районної ради, оскільки там бруківки та плит подекуди під трав’яним покровом не видно взагалі.

_DSC0079 _DSC0082 _DSC0085 _DSC0087 _DSC0092 _DSC0094Щодо узбіч центральної вулиці Незалежності, то складається враження, що бур’яни скоро сягатимуть метрової висоти. З цього можна зробити висновок, що ніхто не слідкує за ситуацією щодо благоустрою міста. Тому куди дивиться місцева влада? Чому не віддає відповідні розпорядження щодо прибирання території у центрі міста?

_DSC0113 _DSC0118 _DSC0123 _DSC0127 _DSC0130Не так давно, перед святкуванням Дня міста, працівники комунального підприємства “Любомльське ЖКГ” у дощову погоду прибирали центральну площу – виривали трав’яні зарослі між бруківкою. Проте за цим треба слідкувати постійно, а не лише перед святкуваннями та масовими заходами.

Виявилось, що у комунального підприємства Любомля не вистачає … людського ресурсу. У міській раді пояснили, що зараз літо, сезонні роботи, і не кожен хоче йти працювати дорожнім працівником. Пояснення цьому – мала заробітна плата. Зараз працівник ЖКГ отримує “на руки”   1 753 гривні, раніше – 1 666 гривень. Як бачимо, зарплата хоч не на багато, але зросла, і мінімальний поріг долає.

Ні для кого не секрет, що КП “Любомльське ЖКГ” – збиткове. Тут є свої причини теж. У місті переважно обладнання водогонів та каналізації фактично застарілі. До того ж воно енергомістке і розраховане на більші потужності. Ще однією з причин є нестача абонентів на використання води. Через такі тонкі дотичності між роботою ЖКГ Любомля й існує проблема з естетичним виглядом центру міста.

Та все ж у комунального підприємства є директор та майстер по благоустрою міста. Це ті особи, які відповідають за привабливий вигляд вулиць, площ та скверів Любомля. По суті, майстер повинен об’їжджати кожен день місто і слідкувати за порядком у ньому.

Як виявилось, у підпорядкуванні майстра по благоустрою є аж 10-12 осіб, які офіційно працевлаштовані та можуть працювати кожен день на відповідних ділянках. Виникає питання, що вони роблять зараз?

Площа біля міської ради – це пам’ятка культури місцевого значення, тому усі ремонтні роботи щодо неї повинні узгоджуватись із областю. Кошторисно-проектна документація на її ремонт вже виконали, проте її варто скоригувати. На одному із засідань сесії міської ради намагались дійти згоди щодо доцільності ремонту площі, проте остаточного рішення не прийняли.

Отже, за цими плачевними картинами із зарослими тротуарами та бруківкою повинні слідкувати комунальні служби, а за цими службами, відповідно, міська рада, чим і нагадувати про обов’язковий порядок у місті.

_DSC0131 _DSC0136 _DSC0143 _DSC0147

2 Коментарів Скоро Любомль заросте травою! (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*