Скільки українці заплатять за утримання вищого ешелону влади наступного року?

23.11.2017 / Новини

14-го листопада Верховна Рада України проголосувала за урядовий проект Державного бюджету на 2018-ий рік. Остаточну редакцію документа парламент може проголосувати протягом наступного пленарного тижня, тобто з 5-го по 8-ме грудня.

Виходячи з цифр, передбачених у нинішній редакції головного кошторису країни на 2018 рік, «Слово і Діло» визначило, скільки у перерахунку на кількість працевлаштованого населення коштуватиме забезпечення роботи основних центральних органів влади – апарату Верховної Ради, президента України та його Адміністрації, а також Секретаріату Кабінету міністрів.

Аналітики порталу визначили, що наступного року, якщо показники бюджету в частині фінансування органів влади не зміняться, за утримання апарату парламенту кожен працевлаштований українець заплатить 104 грн (цьогоріч ця сума становила 76 грн).

Забезпечення роботи президента та його Адміністрації коштуватиме кожному з нас 60 грн на рік (у 2017-му на це йшло по 51 грн із кишені кожного з нас).

Секретаріат Кабінету міністрів (тут варто зауважити, що йдеться не про міністерства, кожне з яких фінансується окремо) у 2018 році обійдеться працюючому громадянину України в 93 грн (замість 73-х, які ми заплатили цьогоріч).

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*