Сім днів: найголовніше за тиждень

10.09.2017 / Новини

Видання “Кордон” підготувало для Вас добірку найцікавіших подій тижня.

У вівторок, 5-го вересня, Генеральна прокуратура спільно із Службою безпеки України проводять обшуки у підрозділах ПАТ “Укрзалізниця” із метою документування злочинної діяльності, пов’язаної із розкраданням коштів, призначених для забезпечення належних умов перевезення пасажирів.

Верховна Рада позитивно проголосувала за 12-річне навчання в школі з 2018 року. Також нардепи схвалили підвищення мінімальної заробітної плати вчителів до 4 прожиткових мінімумів до 2023 року.За це рішення в цілому проголосували 255 депутатів.

Верховна Рада ухвалила закон, який звільняє від сплати податків з доходів від цінних держпаперів нерезидентів України. Відповідно до закону, юридичні особи без статусу юридичної особи за межами України більше не будуть платити відсотки, дисконт за держпапери. Такий податок виплачується Мінфіном як емітентом.

Цього тижня у Києві протестували власники нерозмитнених автомобілів. Протест розпочався 6 вересня. Активісти вимагали змінити правила розмитнення автомобілів, зробити їх більш доступними для українців: спростити або скасувати розмитнення європейських автомобілів та знизити норми “Євро-3”, “Євро-4”, “Євро-5”, щоб автівку можна було реєструвати після звичайного техогляду.

До листопада буде розроблений законопроект, який заборонить незаконне ввезення в Україну автомобілів із іноземною реєстрацією та номерами. Про це заявили представник президента у Раді Ірина Луценко. За її словами, буде створена робоча група, в якій за три місяці повинен бути напрацьований компромісний закон.

Український уряд пропонує підвищити мінімальну заробітну плату до 3764 гривень після прийняття законопроекту про пенсійну реформу. Про це у Верховній Раді під час години запитань до уряду заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. “Ми пропонуємо виправлення ситуації – зробити осучаснення за єдиним зарплатним принципом, тобто перестати гратися з коефіцієнтом і повернутися до єдиного принципу – підвищення заробітної плати”, – заявив міністр.

На пункті пропуску “Краковець” на українсько-польському кордоні, де 10 вересня планує повернутись в Україну позбавлений громадянства Міхеїл Саакашвілі, огородили спіральним колючим дротом.

Українські прикордонники рекомендують громадянам не користуватися пунктом пропуску “Краківець” для перетину кордону з Польщею 10-го вересня. Саме тоді спробує перетнули україно-польський кордон Міхеїл Саакашвілі.

Натомість, колишній глава Одещини вирішив відмовитись від ідеї потрапити в Україну на потязі “Перемишль – Львів”. Тепер Саакашвілі буде їхати автобусом до україно-польського кордону.

У п’ятницю, 8-го вересня близько 18:00 у Києві в районі Бесарабської площі між вулицями Басейною та Великою Васильківською в одному з автомобілів стався вибух. Речник міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко розповів деталі про громадянина Грузії, який загинув внаслідок вибуху автомобіля в центрі столиці. За словами Артема Шевченка, загиблий “був відомий серед криміналітету”, і його пов’язують “з чеченським колами”.

В суботу, 9 вересня, до пункту пропуску “Краковець” на кордоні з Польщею, через який планує повертатися в Україну лідер “Руху нових сил” Міхеїл Саакашвілі, прибули чоловіки спортивної зовнішності.

З вересня ціни на низку популярних продуктів харчування можуть почати суттєво зростати. Так, за прогнозами експертів, у вересні до 40 гривень за кілограм може злетіти вартість гречки. Також на 20% до кінця року можуть подорожчати продукти з борщового набору.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*