Школярка з Любомля грає у небезпечну смертельну гру (фото)

15.02.2017 / Новини

Лучанка виявила групу підлітків, які почали небезпечний квест «Синій кит» з самогубством гравця в кінці.

Про це жінка повідомила у своєму дописі на сторінці Facebook, – інформує Волинське Агентство Розслідувань.

Нагадаємо, у соціальних мережах з’явилися групи, в яких кваліфіковані психологи доводять дітей до самогубства.

Зі слів жінки, вона та її подруга – матері підлітків. Тому відстежують повідомлення щодо небезпечної гри та моніторять дописи у соцмережах із відповідними хештегами.

«Народ, тут під моїм постом про небезпечну гру «синій кит» друзі поскидали профілі дітей з ВК з Луцька, остання дівчинка з Любомля, що перебувають у цих небезпечних групах. Якщо серед них є ваші знайомі – прошу попередити батьків! В департамент кіберполіції ми написали!!!» – йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

Завдання гри

 

У Кіберполіції закликають звертатися до них на гарячу лінію при виявленні таких випадків: +38 044 374 37 21 з 8:45 до 19:30 в робочі дні та до адміністрації соцмережі, у якій було виявлено групу.

 

 Окрім того, батьків та родичів дітей застерігають приділяти більшу увагу психологічному стану дитини та перевіряти її шкіру на наявність пошкоджень, особливо, у формі кита.
Також, щоб вберегти дітей, рекомендують перевіряти їхні акаунти в соціальних мережах та групи, переписки. Слід звертати увагу на коло спілкування дитини. Намагатися зайняти вільний час спортивними або культурними секціями.

Обов’язково потрібно контролювати те, які фото й та відеофайли знаходяться в гаджетах дитини. По можливості слід також встановлювати функцію «батьківський контроль» на всіх пристроях дитини.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*