Шацький національний парк отримає мисливські угіддя?

08.03.2016 / Новини

Майже 29-ть тисяч гектарів мисливських угідь терміном на 15-ть років рекомендують надати у користування Шацькому національному природному парку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, що відбулася 4-го березня – пишуть Волинські новини.

Директор Шацького НПП Володимир Захарко повідомив, що парк має розроблений проект ведення мисливського господарства. Він пояснив, що це не означає ведення полювання – здійснюють біотехнічні заходи тощо. .

Рішенням сесій облради попередніх скликань угіддя були надані терміном на 15-ть років. Торік цей термін скінчився. З боку Волинського ОУЛМГ застережень щодо надання мисливських угідь Шацькому НПП немає.

Загальна площа мисливських угідь становить 28 863 гектари. Територія, що надається як мисливські угіддя Шацькому НПП, з північної сторони проходить по межі Пульмівського лісництва кварталами 7, 8, 9, 10, 11, 12, по береговій лінії озера Пулемецьке, далі кварталами 5, 4, берегова лінія озера Острів’янське, кварталом 2, яка продовжується на схід по дорозі Острів’я – Пульмо до меліоративного каналу озера Мале Чорне з Озера Луки – Перемут.

Далі прямує по межі кварталу 3 Пульмівського лісництва, кварталами 48, 49, 50, 15, 16, 4, 1 Мельниківського лісництва, далі державним кордоном з Республікою Білоруссю. Східна частина проходить по межі Поліського та Шацького лісництва ДП «Шацьке УДЛГ», південна сторона – по краю лісових масивів Шацького НПП, в районі села Голядин до села Грабово по межі Шацького лісництва ДП «Шацьке УДЛГ». Західна частина проходить державним кордоном з Польщею та Білоруссю.

zaharko2

Член комісії Борис Бабійчук зауважив, що, відпочиваючи на озері Пулемецькому декілька років тому, був свідком пострілів, які могли бути ознакою полювання на території національного парку. На це Володимир Захарко відповів, що на той час не очолював Шацький НПП, але не заперечує, що подібні випадки могли траплятися. З його слів, торік територію національного парку відвідало на 50% більше відвідувачів, ніж у 2014 році (140 тисяч осіб).

Депутати підтримали проект рішення.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*