До Шацька хочуть приєднати ще три селищні ради

29.06.2016 / Новини

Піщанська, Ростанська та Пулемецька сільські ради можуть приєднатися до Шацька.

Про це в інтерв’ю виданню “Шацький край” розповів перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Сергій Сидорук.

Цього року на базі двох сільських – Прип’ятської та Са­мій­личівської  та Шацької селищної рад утворилася Шацька селищна об’єднана територіальна громада. Головою цієї громади у березні було обрано шляхом голосування Сергія Віннічука. Проте багато хто і в районі, і в області, і у вищих щаблях влади на теренах Шацького району бачать лише одну громаду – з центром у Шацьку. Наразі цей процес почав зрушуватися з місця.

“Якщо селищна рада готова прийняти до себе Піщанську, Ростанську та Пулемецьку сільські ради (раніше це було рівноцінне об’єднання), то селищний голова або третина депутатів ініціюють приєднання до громади сільські ради. Це рішення має бути винесено на громадське обговорення, затвердитися на сесії ініціатора (селищної чи сільської ради), і тоді розіслатися на інші громади. Поки прийметься перспективний план на рівні області, поки погодиться в Кабміні, то є надія, що процес завершиться до кінця року, утім, якщо цього захочуть усі учасники процесу. Головне – щоб була підтримка. Якщо буде бажання і воля Шацької громади (я вважаю, що все-таки вона має бути ініціатором об’єднання), я готовий допомагати їм в цьому”,  – розповів Сергій Сидорук.

Зараз у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який може дати можливість у випадку погодження приєднання трьох сі­льських рад (Піщанської, Ростанської та Пулемецької) до Шацької селищної не проводити знову нові вибори, а тільки провести довибори депутатів до громади лише на цих трьох територіях.

Сергі Сидорук додав, що наразі невідомо, скількох депутатів матимуть ці території у пред­став­ництві Шацької громади (можливо, по 2 депутати від кожної сільської ради, яка приєднається).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*