Шацький район: за скільки місцевим жителям можна купити дрова у лісівників

25.08.2019 / Новини

Жителі Шацького району зможуть купити дрова у двох організаціях, які займаються їх заготівлею і реалізацією: ДП «Шацьке УДЛГ» та Шацького нацпарку.

Про це йшлося під час оперативної наради в Шацькій РДА, передає Район Шацьк.

Першими інформували на оперативці про забезпечення насе­лення паливними дровами лісівники – представники ДП «Шацьке УДЛГ» та Шацького нацпарку.

Так, в цьому році, як запевнили лісівники, проблем із забезпеченням населення дровами немає. ДП «Шацьке УДЛГ» реалізувало населенню 316 м3, організаціям – 182 м3 дров. Надалі на 4 квартал для реалізації є приблизно 1 тисяча м3 дров.

Планують для населення дрова І категорії (дуб, граб, ясен, береза) – 275 грн. за 1 м3 із самовивозом, за 410 грн. – із ви­возом із проміжної дороги (місця складування), із доставкою – 510 грн.; дрова ІІ категорії (сосна, вільха) коштують 265 грн. Організації та установи дрова І категорії зможуть придбати із само­вивозом – за 570 грн., із доставкою – за 620 грн., ІІ категорії – на 20 грн. дешевше; для комерційних структур ціна буде дорожчою.

Шацький нацпарк реалізував населенню майже 2200 м3 дров, середня ціна для населення становить 195 грн. без доставки (з доставкою – +15 грн. за 1 км). Організаціям району реалізували 770 м3 дров. Залишок – майже 40 м3, проте зараз у нацпарку ще оформляють ліміти на заготівлю дров, тому також запевнили, що дрова для населення будуть.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*