Шанувальники поезії Любомльщини спілкувалися з поетесою Ніною Горик (ФОТО)

27.04.2018 / Новини

У п’ятницю, 27 квітня в Любомльському краєзнавчому музеї відбулася зустріч з поетесою Ніною Горик.

Це вже другий подібний захід, який проводився в рамках проекту “Музейні діалоги”, куди запрошують відомих вихідців з Любомльщини.

На зустріч завітали численні шанувальники поетичного слова не тільки з Любомля, а й малої батьківщини поетеси — села Забужжя.

Нашу відому землячку представив учасникам зібрання директор музею Юрій Фініковський.

Про витоки її творчості коротко розповіла науковий працівник закладу Юлія Хвас.

Юрій Фініковський

Юлія Хвас

Розповідь про свій шлях до літературної творчості Ніна Горик почала з теплих спогадів про Любомльщину, забузьку сторону, де народилася й зростала.

Декілька своїх віршів, присвячених рідним теренам, Ніна Петрівна продекламувала. До слова, один з них був написаний буквально в ніч перед зустріччю.

“На Любомльщині я завжди почуваюся розчуленою, з ностальгією пригадую співпрацю з райгазетою “Радянське життя” (тепер “Наше життя” — авт.), засідання літературного об’єднання “Хвилі Світязя”. Власне, з “Хвиль Світязя” й вийшла у літературне море”, — гворить поетеса.

Майстриня поетичного слова також розповіла про свої збірки “На ниточці родоводу”, “Територія слова”, “Вересень” та інші, щедро пересипаючи мовлене власними віршами.

Декламували її поезії й слухачки літературної секції МАН Анна Прокопчук і Дарина Дігтярук.

Анна Прокопчук

Дарина Дігтярук

Двогодинна зустріч минула у теплій невимушеній атмосфері.

Наприкінці заходу Юрій Фініковський подякував Ніні Горик за приємні миті спілкування і вручив їй пам’ятні подарунки і сувеніри.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*