Сапожніков спростовує заяви обласної влади про ймовірність появи цементного заводу на териконі шахти

21.07.2020 / Новини, Статті

Міський голова Нововолинська назвав фейком інформацію, яка пролунала в стінах Волинської обласної ради з вуст чиновників щодо використання шахтних териконів Нововолинська для виготовлення цементу і ймовірної появи заводу на території громади.

Нагадаємо, 8-го липня на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ Волинської ради обговорили питання можливої появи заводу із виробництва цементу із породи шахтних териконів на Волині, – пише БУГ.

Т.в.о. начальника управління, заступник начальника управління – начальник відділу промисловості, підприємництва і торгівлі ОДА Андрій Ткачук на засіданні зазначив, що один із варіантів, де можуть побудувати завод – Нововолинськ чи околиці. Він же і розповів про те, що компанія, яка займається розробкою проєкту, планує отримати дозвіл на передачу терикону колишньої шахти № 5 «Нововолинська».

В свою чергу начальник управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Сергій Халецький розповів про плани інвестора: «За 3 роки має бути збудований сучасний завод, що виготовлятиме цемент різних марок від М-500 до 1500».

Однак мер Нововолинська Віктор Сапожніков слова чиновників області вважає фейком. Свою думку він озвучив у відео на так званому брифінгу, яке розмістили на сайті міста.

Мер заявив, що інформація про появу цементного заводу в Нововолинську – це фейк. До слова, в стінах ОДА обговорювали лише ймовірну локацію.

Мер міста розповідає, що він за спеціальністю інженер-будівельник, і у відеозверненні взагалі руйнує усі плани інвестора, зазначаючи, що зі шлаку териконів цемент не виготовляють.

“Я знаю з чого роблять цемент. Один із його різновидів – шлакопортландцемент, до якого додають шлаки доменного виробництва. Де в нас в околицях міста домени? Їх просто нема, тому повірте це – черговий фейк”, – зазначив Сапожніков.

Після перегляду відео з міським головою виникає питання, як розцінювати слова заступника начальника відділу промисловості, підприємництва і торгівлі ОДА, який навіть назвав конкретний терикон, що планує використати інвестор для виробництва цементу…

Волинське підприємство “Сонарсен”, яке виступило з інвестиційною ініціативою отримати дозвіл на передачу терикону закритої 5-ї шахти з метою використання в подальшому шлаку для виготовлення цементу, мабуть прорахувалося. Адже інженер-будівельник Віктор Сапожніков більше знає про процеси виробництва цементу, аніж інженери приватного підприємства.

Тим часом, обласні чиновники заявляють, що завод із виробництва цементу з породи шахтних териконів, що планують збудувати на Волині, буде першим таким заводом з виробництва цементу в Україні. Подібного йому ще немає.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*