Росія платила Манафорту мільярди за просування інтересів Путіна, – ЗМІ

22.03.2017 / Новини

Колишній очільник виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт таємно працював на російського мільярдера Олега Дерипаску і просував інтереси президента РФ Володимира Путіна.

Про це йдеться у матеріалі видання Associated Press, що посилається на власні джерела, – передає  Еспресо TV.

Зазначається, що ще у червні 2005 року Манафорт запропонував секретний план, який би діяв в інтересах Кремля. Зокрема, план передбачав його вплив на політичні і бізнес відносини, а також на висвітлення новин у США, Європі та у країнах колишнього СРСР.

В результаті політтехнолог передав цей план російському алюмінієвому мільярдеру Олегу Дерипаску, який є наближеним до президента Росії. Після цього Манафорт уклав з мільярдером контракт на $10 мільйонів щорічно, починаючи з 2006 року, при цьому їхня співпраця тривала до 2009 року. Ці факти видання підтверджує свідченями людей, яким було відомо про платежі Манафорта, а також записами його ділових операцій.

Дерипаска надав Манафорту близько $19 мільйонів для інвестицій в українську телекомпанію “Чорноморське кабельне телебачення” (Black Sea Cable). Попри це, політтехнолог так і не відзвітував мільярдеру про використання цих грошей після того, як їх отримав.

У “AP” зауважують, що отримали ділові записи, які підтверджують, що Путін та Манафорт співпрацювали в регіоні більш тісно, ніж передбачалося. Зокрема, відповідно до документів, екс-очільник виборчої кампанії Трампа хотів відкрити офіс у Москві. Понад те, з’ясувалося, що саме Дерипаска керував деякими проектами Манафорта в Україні. Втім пізніше чоловіки посварилися, а три роки тому вони судилися в арбітражному суді Кайманових островів.

Манафорт підтвердив виданню, що працював на мільярдера, але це були суто бізнесові відносини. Він зауважив, що не просував політичні інтереси Росії.

22 березня прередставляли голови райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*