Росія і Білорусь проведуть масштабне військове тренування

18.03.2019 / Новини

У Міністерстві оборони Білорусі заявили, що з “метою забезпечення військової безпеки Союзної держави” з 18 по 22 березня проводиться спільне штабне тренування Об’єднаного командування регіонального угруповання білоруських і російських військ.

Про це йдеться на сайті відомства.

Відзначається, що до тренування залучаються офіцери Збройних Сил Білорусі та РФ, а також оперативні групи командування ВПС і військ ППО, сил спеціальних операцій Збройних Сил, управління оперативних командувань, штабів зон територіальної оборони, республіканських органів державного управління Республіки Білорусь.

“Мета тренування – підвищити злагодженість органів військового управління і оперативну сумісність особового складу Об’єднаного командування в ході планування застосування РГВ (С) спільно з іншими військами і військовими формуваннями Республіки Білорусь”, – заявили в білоруському Міноборони.

Повідомляється, що тренування є початковим етапом підготовки до спільного оперативного навчання Збройних Сил Білорусі та Росії “Щит Союзу-2019”, темою якого буде “Підготовка та застосування угруповань військ (сил) в інтересах забезпечення військової безпеки Союзної держави”, яке пройде у вересні на території РФ.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*