Радехівським школярам розповіли про небезпеку мін (ФОТО)

04.04.2018 / Новини

3-го квітня в рамках місячника безпеки життєдіяльності у Радехівській ЗОШ І-ІІ ступенів була проведена інформаційна година.

Вчитель фізичної культури Віталій Широчук на заході під назвою “Обережно, вибухонебезпечні предмети” розповів про види мін, снарядів, пояснив, що таке розтяжка і як вона діє.

Про це йдеться на Facebook-сторінці навчального закладу.

Найбільше присутніх вразив той факт, що на Донбасі ворог використовує міни, які заборонені у всьму світі. Вони є дуже небезпечні, адже не вбивають, а лише травмують.

Прикро було чути, що після закінчення АТО мирне населення страждатиме не один рік, адже карт замінованих площ ніхто не складає.

Згідно із домовленістю країни, що воювали після припинення військових дій, обмінюються мапами мінних полів. Бойовики ДНР і ЛНР ставлять міни хаотично, не позначаючи їх на мапах.

У Радехівському лісі, на хуторі Кургани, не так давно люди знаходили снаряди Другої Світової війни.Також учні мали можливість переглянути відео – презентацію про види мін, їх дію, дальність поразки.

На закінчення інформаційної години, Віталій Іванович вкотре наголосив, про небезпеку піднімати із землі незнайомі предмети.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*