Прип’ять: школярам розповіли про їх права та обов’язки (ФОТО)

05.05.2018 / Новини

В рамках реалізації правопросвітницького проекту “Я МАЮ ПРАВО!” класними керівниками школи були проведені виховні заходи.

Про це йдеться на Facebook-сторінці школи села Прип’ять.

Мар’яна Демчук провела бесіду-тренінг на тему: “Без прав немає і обов’язків”. Учні 8-9 класів продовжили знайомство з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, розширили знання про права і обов’язки, набували навичок використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій.

Закріпили набуті знання переглядом відеоролика про права людини, та заповнили таблицю “Мої права та обов’язки в школі, в дома, у своїй державі”.

Вчителька наголосила на тому, що діти повинні знати свої права, але й не забувати про обов’язки, дотримуватися їх, виховувати в собі почуття людської гідності для того щоб:

  • уміти захистити себе;
  • не порушувати законів;
  • не припуститися невиправних помилок;
  • уникнути кримінальних ситуацій.

Під час проведення виховної години у 6-му класі на тему: “Я – дитина, я – людина, що має своє права”, учні детальніше познайомилися із Декларацією прав людини, Конвенцією про права дитини. Класний керівник Марія Савчук увагу дітей спрямувала на те, що немає прав без обов’язків і обов’язків без прав.

Дмитро Савчук провів у 7-му класі годину спілкування на тему: “Знай свої права та вчися володіти ними”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*