Прикордонники проводять експеримент на кордоні з Польщею

09.04.2019 / Новини

Українські прикордонники на кордоні з Польщею випробовують технологічні процедури, які допоможуть спростити прикордонні та митні формальності під час перетину держкордону.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що експеримент запроваджено з 1 квітня та буде тривати до початку червня у двох пунктах пропуску “Смільниця” та “Грушів”.

За даними відомства, зміни полягають у послідовності здійснення прикордонного та митного контролю.

Зокрема, тепер, під час виїзду з України подорожуючі спочатку проходять процедуру паспортного контролю.

“Прикордонний наряд вносить інформацію про осіб та транспортні засоби у відомчу базу і дані автоматично передаються у базу даних співробітників митниці. Тому немає необхідності інспектору митниці ще раз вносити цю інформацію”, – йдеться у повідомленні.

“Крім того, одночасно здійснюється прикордонний та митний огляд автомобіля. А це дозволяє уникнути дублювання функцій та зменшити час необхідний для перетину кордону”, – додали у ДПСУ.

У прикордонній службі наголосили, що така апробація технологічних процедур у пунктах пропуску “Смільниця” та “Грушів”, які розташовані на суміжній території, лише перший крок задля досягнення мети зменшення часу на проходження прикордонно-митних формальностей під час виїзду за межі України.

Повідомляється, що у разі успішності цього експерименту, він буде запроваджений в усіх пунктах пропуску.

У Держприкордонслужбі додали, що ці зміни відбуваються у тісній співпраці не тільки між підрозділами Держприкордонслужби та ДФС, а відповідними службами польською сторони.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*