Прихожани у Острів’ї відмовилися переходити у ПЦУ

31.01.2019 / Новини

У селі на Волині прихожани УПЦ МП відмовилися переходити в Православну церкву України.

Йдеться про жителів села Острів’я Шацького району, – пише прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП.

Напередодні настоятеля храму великомучениці Варвари Сергія Омелянюка розпорядженням митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира було заборонено у священнослужінні та відсторонено від обов’язків настоятеля храму.

Вже після заборони священик намагався “звабити релігійну громаду села на перехід до ПЦУ”.

“Аби пояснити норми державного і церковного законодавства людям та провести збори релігійної громади, запросили благочинного Шацької округи протоієрея Николая Вихора. 28 січня отець благочинний, духівник та голова прес-служби благочиння прибули в с.Острів’я та провели загальні збори релігійної громади храму великомучениці Варвари. Усі бажаючі мали можливість висловити свої думки, зауваження та побажання», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Збори завершилися голосуванням про доцільність переходу релігійної громади у ПЦУ.

“За винятком п’яти жителів села, усі присутні на зборах парафіяни проголосували за збереження громади у лоні Української Православної Церкви. Диякон храму Василій Прилепа побував у домівці колишнього настоятеля, котрий передав громаді ключі від церкви. Тимчасово богослужіння в храмі будуть звершуватися священиками з навколишніх сіл”, – написали в УПЦ МП.

Читайте також:

3 Коментарів Прихожани у Острів’ї відмовилися переходити у ПЦУ

    • Щоб так не думати, то прочитайте уважно перше речення статті, де пишеться, що “пише прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП”. Тобто Кордон перепощує допис. Звичайний перепост новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*