Представників волинських ОТГ вчать, як залучати інвестиції

11.07.2018 / Новини

Як розвивати економіку та інфраструктуру сільських та селищних громад, залучати інвестиції, чи перспективними і привабливими для бізнесу є волинський аграрний сектор, а також реалізація та переробка “дарів лісу” – ці та інші теми розглядалися під час тренінгу “Економічний розвиток в ОТГ. Залучення інвестицій”.

Захід відбувається 10-11 липня у Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування, який діє за підтримки програми U – LEAD з Європою.

Як зауважив директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк, якщо такі сфери як культура, освіта та медицина, а також соціальна сфера залишаються в полі уваги держави, то про місцевий економічний розвиток та відповідну інфраструктуру подбати доведеться, першою чергою, місцевим громадам.

“Субвенції будуть, вони щоразу зменшуватимуться”, – зауважив Анатолій Пархом’юк.

До слова, він звернув увагу учасників тренінгу на таку перспективу як утворення “ягідних кооперативів”. У розвитку відповідної галузі на Волині зацікавлений, згідно слів Анатолія Пархом’юка, зацікавлені польські виробники.

“Про це йшлося на конференції в Республіці Польща, учасником якої я був у червні цього року. Вони стикаються із проблемою браку робочої сили, оскільки тамтешні люди виїжджають на роботу на Захід, на «багатші села», а наші, своєю чергою – до них, до Польщі. А стосовно ягід та фруктів, то польські партнери готові надавати техніку, забезпечити своїми саджанцями, а від нас тут вимагається наявність працівників та, звісно, земля. І їм вигідніше це буде, оскільки не доведеться везти наших працівників до Польщі, їх там селити, годувати тощо. Тобто виробництво, в яке можна буде залучати інвестиції, відбуватиметься тут, на Волині”, – такі міркування висловив Анатолій Пархом’юк.

Про методи залучення інвестицій та розвитку місцевої економіки, в ході тренінгу його учасникам розповіли радник з регіонального розвитку ВП ЦРМС Петро Гоцалюк та начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва Маневицької РДА Надія Савчук.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*