Підприємство “Флора” судиться з редакцією “Шацького краю” за недостовірну інформацію

05.03.2016 / Новини

2-го березня в приміщенні Шацького районного суду відбулос судове засідання  за позовом приватного підприємства «Флора» до районної газети «Шацький край» та голови Шацької РДА Ігоря Корольчука  про захист ділової репутації.

Про це повідомляється на офіційній сторінці  “Шацького краю” у Фейсбуці.

Причиною судового позову стала стаття в районці «Як сплата податків впливає на наші видатки», опублікована у грудні 2015-го року. Позивач вважає цю інформацію, озвучену головою Шацької РДА Ігорем Корольчуком на оперативній нараді, недостовірною і такою, що не відповідає дійсності.

Начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ Світлана Сулік зазначила, що однією з проблем є сплата податків ПП «Флора» з вирощування лохини та легалізації  найманих працівників.

Ігор Корольчук наголосив, що від діяльності ПП “Флора” бюджет району недоотримує майже 1,5 млн. грн податку з доходів фізичних осіб й запропонував застосовувати інші законні важелі впливу.

“Флора” претендує на спростування нібито недостовірної інформації і моральну шкоду в сумі 100 тисяч гривень (на три сторони).

Судове засідання тривало недовго. Адвокат відповідачів озвучив клопотання про те, що Ігор Корольчук не може відповідати у справі як фізична особа.

Суддя задовольнила клопотання. Відтепер відповідачем є і Шацька районна державна адміністрація, якій буде вручено позовну заяву.

Наступне судове засідання відбудеться 29 березня, початок об 11.00 год. Будуть запрошені свідки і представлені документи, що підтвердять реальні суми сплати податків ПП «Флора».

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*