“Автомобілі-привиди” в любомльських лісах (ФОТО)

07.07.2016 / Новини, Статті

На трасі Ковель-Шацьк впродовж тижня стояв розбитий автомобіль. Про причини появи таких авто на дорогах та в лісах прикордонних районів журналісти дізнавалися в працівників правоохоронних органів. Зокрема, у яких випадках поліцейські повинні шукати  їх власників.

Прямуючи дорогою на Світязь, водії звертали увагу на напіврозбитий транспортний засіб, що визирав з хащів біля траси. До цього кілька днів він стояв просто на дорозі. У пересічних громадян, попри насичений рух транспорту, очевидно, питань він не викликав.

Власник (більше всього після дорожньо-транспортної пригоди) зняв шини, номери та інші дорожчі деталі машини й залишив пошкоджений кузов та досить добротний салон авто неподалік від Згоран. Через кілька днів хтось таки зіпхнув його з шосе в рів.

Водій так спішив залишити автомобіль, що порозсипав по салону документи та гроші.

“Скоріше за все – це машина, незаконно ввезена на територію України, поза митним контролем. Могло бути ДТП, і якби власника спіймали й підтвердилося, що авто є незареєстрованим, для нього ситуація б вийшла в рази дорожчою. Тож таким чином, ймовірно, водій вирішив замести сліди.

Хоча у цьому випадку немає логіки знімати номери. Все одно є номер кузова, а отже можна встановити й походження транспортного засобу”, – пояснює інсайдер.

Поліція має реагувати на такі випадки, якщо надійшло повідомлення від потерпілого аварії, з лікарні про доставку постраждалих, чи від пересічних громадян.

Таких повідомлень, за словами т. в. о. начальника поліції Анатолія Дружука, щодо згаданого нами авто, у Любомльський відділ поліції не надходило.

Але, після нашого нинішнього (7-го липня) дзвінка, в межах спіпраці поліції з громадськістю, направив разом з пресою працівників для з’ясування обствин цієї події.

“Звертаюся з проханням до учасників дорожнього руху не бути байдужими та відразу повідомляти поліцію про подібні випадки з метою оперативного прибуття на місце події й документування можливих правопорушень, ” – зазначив Анатолій Дружук.

З часу, коли ми зробили фото розбитого авто, минуло три дні. Нині ж на цьому місці його вже немає. Лише деякі запчастини та уламки з папірцями. Ось такий-от “автомобіль-привид” – взяв і поїхав сам без коліс.

Ще один із варіантів появи таких авто на дорогах та у лісах – потрапляння їх в Україну, як кажуть в народі, “повітрям”. Тобто машину ввозять десь лісом або іншими шляхами, поза митницею. Зазвичай з них роблять так званих “двійників” (або ж розбирають на запчастини) з аналогічними номерами та документами тієї ж моделі, яка вже є офіційно зареєстрована.

“Підробляють всі номери та документи. При перевірці по базі є підтвердження, що авто законне, зареєстроване. Але при детальнішому моніторингу даних все ж факт злочину встановити можна. У нейтральній зоні, особливо між Україною та Білорусією, таких автомобілів на узбіччях чимало. Їх завозять в одному напрямку, не розмитнюють, а використовують на запчастини”, – продовжує коментувати інсайдер.

Ще є варіант, коли поляк чи білорус заїжджає на Україну, лишає авто та повертається пішки.

Ось так виглядав автомобіль, що явно пережив ДТП, на вихідних.

IMG_7835IMG_7841IMG_7843IMG_7845IMG_7847IMG_7849IMG_7851IMG_7853IMG_7856IMG_7858

Те саме місце 7-го липня під час з’ясування обставин події з працівниками поліції. Про автомобіль нагадують лише уламки кузова та розбитого скла.

IMG_7969IMG_7980IMG_7981

IMG_7966

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*