Поляки потрапили до рейтингу «найбільш токсичних водіїв Європи»

22.02.2018 / Новини

Дослідження, проведені на замовлення британською фірмою «Eco Experts», розмістили Польщу на другому місці мало престижного рейтингу «найбільш токсичних водіїв Європи».

Перше місце зайняли південні сусіди Польщі, – пише Монітор-інфо.

«Eco Experts» – це фірма, яка займається виготовленням сонячних панелей та екологічними інноваціями, що встановлюють у будинках. На своєму сайті фірма опублікувала результати досліджень токсичних викидів у атмосферу, проведених у 25 країнах Європи. У звіті порівнюються дані щодо відсоткового співвідношення автомобілів із бензиновим двигуном, середнього віку автомобілів, кількості авто на тисячу жителів і загальної загазованості повітря. Поєднання усіх цих показників демонструє Польщу не з кращого боку. Гірше від Польщі лише в Чехії.

Однією із причин, через які Чехія здобула це звання, стала погана якість автомобілів. Середній вік місцевих транспортних засобів – 14 років. Для порівняння: це аж на 6 років більше, ніж у Великобританії. Рейтинг свідчить, що ситуація у всій Східній Європі кепська. У свою чергу, найкраще в рейтингу показали себе Скандинавські країни та Ірландія.

«Дорожній транспорт є одним із найбільших забруднювачів повітря. Хоча й дослідження показують, що основною причиною забруднення є якість автомобілів, насправді люди не можуть собі дозволити поміняти автомобілі на кращі, адже це дуже дорого. Якщо уряди країн дійсно хочуть суттєво зменшити проблему автомобільних викидів, вони повинні робити більше, аби екологічні автомобілі стали загальнодоступними», – переконує Френк Уайттакер-Вуд з «Eco Experts».

Рейтинг «найбільш токсичних водіїв»:

  1. Чехія
  2. Польща
  3. Естонія
  4. Хорватія
  5. Словакія
  6. Словенія
  7. Іспанія
  8. Румунія
  9. Австрія
  10. Угорщина
Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*